kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Takım olamadık

Kenar yönetim 3 yıldır az sayı yemek ve az top kaybetmek adına hücumu oturtamadı. İstanbul'da bizi Avrupa ikincisi yapan üçlük yüzdemiz düştü. Oyuncular günlerinde değildi. Bireysellik adına yapıtığımız tüm hatalar takım oyunumuzu olumsuz yönde etkiledi

Hüsranla bitirdiğimiz 33.Avrupa Basketbol Şampiyonası, tüm basketbol çevrelerinin külahlarını önlerine koyup bir değerlendirme yapması noktasına getirdi. Biz de Basketbol Milli Takımımız'ın aldığı bu sonucun nedenlerini analiz ettik. Bütün bu nedenlerin ana fikri basketbol camiasından, federasyona, oyunculardan teknik heyete, iyi bir ekip olamayışımız, yaşananların en büyük sebebi. İşte Milli Takımımız'ı başarısızlığa götüren nedenler silsilesi

1. İstatistiklere göre en az sayı yiyen 5'inci, en az top kaybeden 1'inci takımız. Ama kenar yönetim 3 yıldır az sayı yemek ve az top kaybetmek uğruna hücum düzenini bir türlü oturtamadı.

2. Turnuvada üçlük yüzdesinde Türkiye 14'üncü. Halbuki 2 yıl önce üçlük yüzdemizin yüksekliğiyle İstanbul'da Avrupa ikincisi olmuştuk. Yani planlar sadece oyuncularımızın gününde olup olmamasına bağlı yapılmış.

3. Türk basketbolu bireysel yetenekleriyle değil takım yeteneği ve davranışıyla bir sonuca ulaşabilirdi. Ama bireysellik adına yapılan hatalar bizi bitirdi. Tam anlamıyla bir takım olamadık.

4.Teknik heyet 2001'de kazanılan Avrupa ikinciliğinin arkasına saklanıp oyun stratejilerinde ve basketbol hücum düzenlerinde en ufak bir yenilemeye gitmeyip aynı görüntüyü sürekli önümüze getirdi.

5.Milli Takımlar'daki disiplin ve kamp yönetmeliklerinden kılık kıyafet yönetmeliğine kadar bütün detaylar başarısızlığın temellerindeki harçlardır.

6.Milli Takım'ı oluşturan oyuncuların geldiği Türkiye Basketbol Ligi'ndeki rekabet ortamı, basketbolumuzun küçülmesine neden oluyor.

7.Basketbol Federasyonu'nun 2001'den bugüne teknik heyete olan inancı devamlı dalgalanma geçirdi. Bu da üretimi etkiledi.

8.Basketbol Federasyonu, hayatını ve gününü milli takıma endekslemiş. Milli takımın başarısı ve üzerine yaratılan konseptlerden gününü kurtarmaya çalışıyor.

9.Basketbol camiasında maalesef sevgisizlik ve çıkar çatışmaları var. Milli Takımımız konusunda ortak hiçbir fikrimiz yok. İyi niyetli girişimlerde üretilen fikirler bile hemen geçiştiriliyor.

Ömer ARAZ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır