kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Avantaj bizde

"İngiltere'nin psikolojik avantajı sahaya yansır" görüşündeki yorumcular, "Eriksson diplomatiktir. Sözleri abartıldı. Ama ortada bir risk var" dediler

SABAH, Eriksson'un sözlerini ve 11 Ekim'deki maçı İngiltere'nin ünlü yorumcularına sordu. İstanbul'a gitmenin bir risk olduğunu ifade eden yorumcuların maçla ilgili ortak görüşleri "İngiltere istediğini alır" şeklinde.

* Oliver Kay (The Times)
Eriksson'un görüşlerine katılıyorum. Türkiye'de bir daha ölümle yaşanacak bir olayın olacağını sanmıyorum ama ortada bir risk olduğu da gerçek. Türkiye ile İngiltere arasında Galatasaray-Leeds maçı olaylarının gerginliği sürüyor. En iyisi İngiliz taraftarların Türkiye'ye gitmemesi. Karşılaşmaya gelince... Türkiye'nin gücüne saygı duymakla birlikte, İngiltere'nin istediği bir puanı alacağını düşünüyorum.

* Kevin McCarra (The Guardian)
Leeds'ten iki taraftarın ölümüyle sonuçlanan bir olayın Türkiye'de bir daha yaşanacağını sanmıyorum. Ama Eriksson da, taraftarların Türkiye'ye giderek bir olay çıkarmasından ve İngiltere'nin Euro-2004'ten atılmasından korkuyor. Maçla ilgili olarak ise aklıma hep İsveç'e 2-1 yenildiğiniz son Dünya Kupası Grup Eleme maçı geliyor. Brezilya'dan bu yana resmi maç kaybetmeyen İngiltere İstanbul'da rahat kazanacak.

* Steven Howard (The Sun)
Eriksson ne demek istediğini dil sorunu yüzünden tam anlatamadı. "Öldürülürsünüz" demek istememiştir; çünkü çok diplomatiktir. Taraftarların seyahat hakkını elinden alamazsınız. Ama umarım İngilizler İstanbul'a gitmezler. Maçta psikolojik atmosfer çok önemli. Türkiye, İngiltere'yi yenecek kapasitede. Yine de geçmiş maçların verileriyle psikolojik üstünlük sağlayacak olan İngiltere, benim favorim.

Galip ÖZTÜRK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır