kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Erdoğan: Doğu-Batı arasında köprüyüz

'e-devlet' seminerinde konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tarihsel öneminin altını çizdi "Ülkemiz Doğu kültürü ile yenilikçi Batı kültürü arasında tarih boyunca bir köprü görevi görmüştür"

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, medeniyetler arası çatışmaların önlenerek, dünya barışının korunmasında doğu kültürü ile yenilikçi Batı kültürü arasında tarih boyunca bir köprü olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, Ankara Sanayi Odası (ASO), İngiltere Büyükelçiliği, DPT Müsteşarlığı ve Türkiye Bilişim Derneği'nin ortaklaşa olarak ASO'da düzenlediği "e-Devlet'' seminerinde bir konuşma yaptı. Erdoğan, hükümet başkanı olarak hizmet vermekle büyük gurur duyduğu Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi, bugün de Batı'nın çağdaş değerlerini benimseyen, çağdaş dünya içinde yer alan, bu değerlerin korunması ve doğu-batı sentezi ile zenginleştirilmesinde önemli roller alan bir ülke olduğunu belirtti. Erdoğan şöyle konuştu "Türkiye, medeniyetler arası çatışmaların önlenerek, dünya barışının korunmasında doğu kültürü ile yenilikçi Batı kültürü arasında tarih boyunca bir köprü olmuştur. Bugün ülkemiz, dünyada başka hiçbir ülkeye nasip olmayacak ölçüde fırsatlarla karşı karşıya olduğunun bilincindedir. Biliyoruz ki, Türkiye'nin birlikte hareket etmekte kararlı olduğu ülkeler topluluğu da aynı şekilde bu fırsatların bilincindedir.''

"TÜRKİYE PROJESİ''
Erdoğan şunları söyledi "e-Dönüşüm Türkiye Projesi, kamu hizmetlerinin elektronik ortamlarda sunumunu kapsayan, ancak bunun yanı sıra eğitim, sağlık ve ticaret alanında bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımını amaçlayan topyekün bir dönüşümü simgelemektedir. Bu proje, DTP, diğer kamu kurulları ve bu alandaki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğiyle çok kısa sürede hazırlanmıştır." İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Peter Westmacott ise İngiltere Başbakanı Tony Blair'in gönderdiği mesajı okudu. Blair mesajında şunları kaydetti "Türkiye'nin de İngiltere ile benzer hedefleri var. e-devlet projesinin geliştirilmesi, İngiltere ve Türkiye'nin tecrübelerini paylaşarak birlikte çalışabileceği alanlardan bir başkasıdır."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır