kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

DYP'li Dağlı'nın kardeşi 6. Daire üyesi çıktı

Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesi'nin üyelerinden birinin DYP'li Halit Dağlı'nın kardeşi olduğu ortaya çıktı. Seçim iptal edilirse Dağlı Meclis'e gelecek

Meclis ve Hükümet'in kaderini değiştirebilecek olan DEHAP'lıların sahtecilik davasında ilginç bir tesadüf ortaya çıktı. Davaya bakacak olan Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesi'nin üyelerinden Ahmet Şükrü Dağlı'nın, DYP'li eski Orman Bakanı Halit Dağlı'nın kardeşi olduğu belirlendi. Seçim sonuçları iptal edilirse Halit Dağlı, Adana'dan 1'nci sıradan Meclis'e girecek.

DEHAP'lıların sahtecilik davasının temyiz görüşmesini yapacak ve kesin kararı verecek olan Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesi'nde şu üyeler bulunuyor Başkan Mustafa Aydın, Işık Koçhisarlıoğlu, Cengiz Yelbaşı, Keskin Kaylan, Hasan Erbil, Ali Turan, Ahmet Öztel, Hüseyin Demiröz ve Ahmet Şürkü Dağlı.

Yargıtay Kanunu'na göre Daire'de heyetler 5 kişi ile toplanıyor. Yasaya göre Daire Başkanı her ay başında, o ayda görülecek davalarda hangi heyetin yer alacağını belirliyor. Bu işlem adli yıl başlarında tekrarlanıyor. Bu nedenle yarın duruşması yapılacak temyiz görüşmesinde 9 kişilik yargıç listesinden hangi 5'inin DEHAP davasında görev alacağı henüz belirlenmedi. Başkan Mustafa Aydın heyeti bugün oluşturabileceği gibi yarın sabah da oluşturabilecek. Buna göre, Halit Dağlı'nın kardeşi Ahmet Şükrü Dağlı'nın heyette yer alması da mümkün olabilecek.

DAĞLI, MECLİSE GİRER
Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesi'nin DEHAP'lılar hakkındaki kararı onaması durumunda, 3 Kasım seçimlerinin kaderi YSK'nın vereceği karara bağlı olacak. YSK, DEHAP'a verilen oyların iptali ve dolayısıyla ülke barajının düşürülmesi yönünde karar verirse bu kez DYP Meclis'e girecek. Bu durumda, 3 Kasım seçimlerinde DYP'den aday olan ancak partisi barajı aşamadığı için seçilemeyen Halit Dağlı da kardeşinin görev yaptığı Yargıtay Dairesi'nin kararı sayesinde Meclis'e girmiş olacak.

Ersan ATAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır