kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Böyle sevgi görülmedi

Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nu, devlet erkanı ile görev yaptığı illerin vatandaşları hep birlikte, gözyaşları içinde uğurladı

Geçirdiği trafik kazası sonucu önce beyin ölümü gerçekleşen, önceki gün de kalp yetmezliğinden yaşamını yitiren Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun cenaze töreni en üst düzey devlet erkanı ile Yazıcıoğlu'nun görev yaptığı illerin vatandaşlarını aynı safta buluşturdu.

Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yazıcıoğlu'nun kardeşi AKP Milletvekili Said Yazıcıoğlu yanyana saf tuttu. Erzincan, Tokat ve Denizli'den otobüslerle gelen çok sayıda vatandaş da ellerinde "Sayın Valim Erzincan seni unutmayacak", "Yaptığınız hizmetlerle hep anılacaksınız" yazılı pankartlarla törene katıldı. Yazıcıoğlu, için ilk tören İçişleri Bakanlığı'nda düzenlendi. Daha sonra cenazesi, Kocatepe Camisi'ne getirildi.

TABUTU TAŞIDILAR
Burada kılınan cenaze namazından sonra Yazıcıoğlu'nun tabutunu Meclis Başkanı Arınç ve Başbakan Erdoğan, aynı anda omuzladı. Görevli polisler, Erdoğan'dan tabutu almak istedi. Ancak Erdoğan, öneriyi reddetti. Arabaya konularak havaalanına götürülen Yazıcıoğlu'nun naaşı, askeri uçakla Denizli'nin Çardak ilçesine götürüldü. Denizli Valiliği önünde düzenlenecek törenin ardından karayolu ile Aydın'ın Söke İlçesi'ne götürülecek olan Yazıcıoğlu'nun naaşı, babasının mezarı yanına defnedilecek.

Göksel ÇAĞLAV - Bülent AYDEMİR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır