kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Olimpiyat altınlarını Visa'dan çekeceğiz

Sporda son yıllarda büyük başarılar yakalayan Türkiye, yeni yıldızlar yaratıyor. Güreş, yelken ve halterde Atina Olimpiyatları'na katılacak üç genç sporcuya, Visa destek veriyor

Emine Bilgin, Mehmet Özal ve Ali Enver Adakan, 2004 Olimpiyatları'ndaki üç madalya umudumuz. Bugüne kadar sayısız başarıya imza atan sporcularımızın isimleri pek gündeme gelmedi. İşte bu üç umut vaadeden sporcumuza dünyanın en büyük kredi kartı kuruluşlarından Visa sponsor oldu. Sporcularımız, branşlarında oldukları kadar eğitimlerinde de başarılı. Güreşçi Mehmet Özal, Gazi Üniversitesi Spor Akademisi Bölümü'nde Antrenman Bilimi üzerine doktorasını yapıyor. Halterci Emine Bilgin, Spor Akademisi'ne girmeye hazırlanıyor. Yelken sporuyla uğraşan Ali Enver Adakan, Zurich Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden bu yıl mezun oldu. Ortak hedefleri olimpiyatlarda Türkiye'ye şampiyonluk getirmek.

DOKTORALI GÜREŞÇİ
Ailesinin desteğiyle altı yaşında Ankara Halkevleri Spor Kulübü'nde güreşle uğraşmaya başlayan Mehmet Özal 25 yaşında. 2000 yılında milli takıma seçilir seçilmez gittiği Avrupa Şampiyonası'ndan üçüncülükle dönen Mehmet, 2002 yılında Dünya Şampiyonu oldu. Şu sıralar 2003 Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Mehmet, başarıya ulaştıkça daha fazlasını istediğini dile getiriyor. Güreşçiliğinin yanı sıra Gazi Üniversitesi Spor Akademisi'nde Antrenman Bilimi üzerine doktorasını yapan ve üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışan Mehmet için akademik kariyer çok önemli. Bir sporcunun branşının dışında başka alanlarda da başarılı olması gerektiğinin altını çizen Mehmet'in hedefleri 2003 Dünya ve 2004 Olimpiyat Şampiyonluğunu kazanmak. Bir de üniversitede profesör olmak.

Geçen yıl Dünya Şampiyonu olan Mehmet, Dünya Şampiyonu olduktan sonra gündeme gelmemesini ise esprili bir şekilde yanıtlıyor, "Göz önünde olan bir sporcu değilim. Paparazziler peşimde koşmuyor ki. Ayrıca geçen yıl Süreyya Ayhan'ın, Avrupa Şampiyonluğuyla benim Dünya Şampiyonluğum aynı zamana denk geldi. Böylece benim şampiyonluk arada kaynadı. Ama güzel anılarım da olmadı değil. Ankara Akyurt'ta bir sokağa benim adım verildi. Artık herkese bu sokak benim, ona göre geçin diyorum."

DİŞİ CEP HERKÜLÜ
19 yaşındaki Emine Bilgin, halter milli takımı antrenörü olan beden eğitimi öğretmeni sayesinde 10 yaşında halter sporuyla uğraşmaya başlamış. Spor hayatına ilk olarak voleybolla başlayan Emine, boyunun kısa olması nedeniyle voleybolu bırakmış. Öğretmeninin 'Sende halterci fiziği var. Olimpiyat şampiyonu olabilirsin' şeklindeki telkinleriyle kendini halterle uğraşırken bulmuş. Ailesinin tüm karşı çıkmalarına, kapıyı üstüne kilitleyip evde bırakmalarına rağmen camdan kaçarak halter antrenmanlarına giden Emine, çalışmalarını 16 yaşında Avrupa Şampiyonu olarak ve rekorlar kırarak taçlandırmış. İlk hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirten Emine, şampiyonluktan sonra spor akademisine girmeyi düşünüyor.

TEK RAKİBİ RÜZGARLI HAVA
Ali Enver Adakan ise 26 yaşında başarılı bir yelkenci. Yelken sporuna altı yaşında başlayan Enver 2001 Dünya Şampiyonu ve 2000 Olimpiyat Oyunları'nda sekizinci oldu. Yelkencimiz, dünya sıralamasında ilk on arasında yer alıyor. Yelken sporunun Türkiye'de yaygın olmadığından, hatta spor olarak görülmediğinden yakınan Enver, Visa'nın sponsorluğu sayesinde yelken sporunun da hak ettiği yere geleceğini düşünüyor. Zurich Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden bu yıl mezun olan Enver, tüm konsantrasyonunu 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'na verdiğini söyleyerek, "Yaptığım sporda hava şartları çok önemli. Her şey yolunda giderse olimpiyat şampiyonluğu gelir" diyor.

'Olimpiyat kredisi'
Visa Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, olimpiyatların kişilerin uluslararası arenada kendilerini kanıtlama fırsatı sunma potansiyelini ve dünya üzerinde tüm ülkeleri bir araya getiren olimpizm ruhunu desteklediklerini belirtiyor. "Olimpiyatların mükemmelliyetçilik, rekabet, fikir, azim gibi tüm değerleri kurumumuzla örtüşüyor. 1986 yılından bu yana olimpiyatlara kurumsal sponsor oluyoruz" diyen Ülman, "Biz de bu yıl olimpiyatların global boyutuyla beraber ulusal boyutunu da desteklemeye karar verdik. 'Visa Olimpiyat Takımı'nı kurduk. 10 ülkeden ülkesini temsil edecek Türkiye'den de Milli Olimpiyat Komitesi ile çalışarak buradaki üç sporcumuzu belirledik" diye konuşuyor.

Destek gerekiyor
2004 yılında Atina'da yapılacak olimpiyatlardaki madalya umudumuz olan üç genç sporcu, Visa'nın kendilerine sponsor olmasını ise şöyle değerlendiriyor "Olimpiyatlara hazırlanan sporcuların hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyacı oluyor. Visa da bu anlamda örnek oluyor.

TAKIM RUHU GELİŞİYOR
Değişik branştan sporcuları bir araya getirmek çok yeni ve ilginç bir şey. İnsan başka spor dallarından arkadaşlarıyla beraber çalışmaktan ve zaman geçirmekten büyük zevk alıyor. Takım ruhunu geliştiriyor. Olimpiyatın özünde yatan değişik kültürlerin ve insanların bayramı olması kavramıyla bire bir örtüşüyor. Aldığımız bu destek, motivasyonumuzu da artırıyor. Kendimizi daha rahat bir şekilde uğraştığımız spora verebiliyoruz."

Pınar ŞENGÜL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır