kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Zorba'nın kaseti

İmar Bankası soruşturması kapsamında, Uzanlar'a ait evlere yapılan baskınlarda, Gülben Ergen'in görüntülerinin yer aldığı sevişme kaseti ortaya çıktı. Yıllar önce Zorba Gece Kulübü'nün sahibi İlyas Atak'la birlikteyken gizlice kameraya alınan Ergen, bu gerçekle yıllar sonra yüz yüze gelmişti.

Üstelik tam da Yeşim Salkım tarafından, Hakan Uzan'la evliliğini yıkan kadın olarak suçlandığı günlerde. Salkım'ın iddiasına göre eşi Hakan Uzan Gülben Ergen'le birlikteydi ve evliliği bu nedenle bitmişti. Yeşim Salkım konuştukça konuştu, sonunda Gülben Ergen hukuki yıllara başvurup 250 milyarlık tazminat davası açtı. Ama içi rahat değildi Gülben'in. Bu kasetin ortaya çıkması durumunda yükselişe geçen mesleki kariyerinin alt üst olabileceği kaygısını taşıyordu. Ve bu zor günlerde bir psikologdan destek aldı. Seanslar sonunda rahatlamıştı, geçmişiyle yüzleşmeye hazırdı.

Sevişme görüntülerinin yer aldığı kaset için "Ben kötü bir şey yapmadım. bir ilişki yaşadım. Böyle olacağını bilemezdim. Böyle bir şey yapıldıysa onu yapanları da Allah'a havale ediyorum" dedi. Bu sırada, 'birileri' tarafından kasetin ve kopyalarının ortadan kaldırıldığı güvencesini aldı, rahatladı. Oysa kaset ortadan kalkmamıştı. İşte bu kaset, Uzan Grubu ile ilgili soruşturma kapsamında önceki gün ortaya çıktı. Uzanlar'ın kasalarının birinde, üzerinde 'maç kasedi' yazan video görüntüleri, Uzan soruşturmasını yürüten emniyet mensuplarının eline geçti. Önceki gece Gülbenli videoyu izleyen polis, kendisine bu kaset vasıtası ile şantaj yapılıp yapılmadığını öğrenmek için Gülben Ergen'in ifadesine başvurdu. Ergen ifadesinde, "Bu gerçekle bir gün yüzleşeceğimi biliyordum. Ama bu kasedin Uzanlar'ın eline nasıl geçtiğini bilmiyorum" demekle yetindi. Ve sonrasında da sessizliğe gömüldü.

90'lı yılların ortaları. Gülben Ergen henüz mankenlik yapıyor, iç çamaşırı defilelerine çıkıyordu. Annesi ile birlikte Anadolu yakasında bir oda bir salon bir evde oturuyordu. Sonra, kendisine sahne yolunu açan Seren Serengil'le tanıştı, Stardust Gazinosu'nda onun kadrosunda şantöz olarak çalışmaya başladı. Şöhret olmayı kafasına koyan Ergen, o günlerde gece hayatının en hızlı isimlerinden, taverna sahibi İlyas Atak ile tanıştı. Hem gazino çalışması hem de beraberliğinden dolayı sık sık magazin basınında yer almaya başlamıştı artık.

Ancak Atak'ın ilginç fantezileri vardı. İddialara göre birlikte olduğu kadınlarla Levent Sanayi Sitesi'ndeki işyerinde (en üstteki ofis katı, ev gibi dekore edilmiş) buluşuyor ve onlarla sevişiyordu. Atak'ın en büyük fantezisi seviştiği kadınlarla görüntülerini gizli kamera ile kaydetmekti.

Gülben Ergen de, ofisin en üst katındaki bu fantezi odasında kayda alındı. Ama tek kurban Gülben Ergen değildi. O günlerin popüler isimlerinden manken ve bazı şarkıcılar da aynı oyunun kurbanı oldu.

EVLİLİĞİ GÜLBEN Mİ BİTİRDİ?
Aradan yıllar geçti ve Gülben Ergen hızla şöhret oldu. Ama "kaset" kabusu hep onunlaydı. Sonra, Star televizyonunun patronu Hakan Uzan'la aşk yaşadığı iddiaları gündeme geldi. Bunlar sadece iddia olmakla kalmadı, Yeşim Salkım ile Gülben Ergen'in arasındaki müthiş savaşın da ateşleyicisi oldu.

Ve Salkım, sürpriz bir biçimde boşanmaya karar verdiğini açıkladı. Evliliğinin bitişine neden olarak ise Gülben Ergen'i gösteriyor, "Benim evliliğimin bozulmasında ve ayrılık kararı almamdaki en büyük sebep Gülben Ergen'dir." diyordu.

Aldatılan kadın gururu, Yeşim Salkım'ı konuşturdukça konuşturdu "Hakan benimle evliyken Gülben Ergen ile birlikte İtalya'ya gitmiş. Ayrıca Çeçenler Swissotel'i bastıkları zaman ikisi orada da berabermiş. Bu olaylar olurken Gülben beni televizyon programına konuk etmek istedi. Programa gittim. (Salkım, program sırasında kendi kolyesinin aynısından Gülben Ergen'in boynunda da görünce şoka girdi. Ve çevresine eşinin aynı kolyeden hem kendisine hem de Gülben Ergen'e aldığını söyledi.) İnsanların onunla benim aramdaki farkı görmesini istedim. Yeter artık! Konuşursam bu ülke birbirine girer."

KASET DEDİKODUSU
Yeşim Salkım'ın "Konuşursam bu ülke birbirine girer" demesinin altında yatan neden, Gülben Ergen'in yıllar önce çekilmiş ve bir biçimde Hakan Uzan'ın eline geçmiş sevişme kasetinin varlığını bilmesiydi. Nitekim o günlerde magazin kulislerinde bu kaset dedikodusu hızla yayılmaya başladı. Söylentiler Gülben Ergen'in de kulağına gitti. Yeşim Salkım'ın açıklamalarını yalanladı, "Bir basın toplantısı yapacağım ve gerçekler ortaya çıkacak. Herkes hak ettiğini görecek" dedi. Açıklama yapmadı ama hukuksal yollara başvurdu. Kişilik haklarına saldırıldığını söyleyerek 250 milyarlık dava açtı. (İki ay sonra davayı geri çekti.)

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ
O günlerde şöhretinin en parlak günlerini yaşayan Gülben Ergen için bu tam bir travma oldu. Geçmişiyle yüzleşiyordu. Ama dayanması zordu. Ve psikolojik destek almaya başladı. Bu arada Gülben'in 'eski tanıdıkları' da devreye girdi ve kendisine kasetin ortadan kaldırıldığı haberi ulaştırıldı. Rahatlamıştı ama yine de en küçük bir olasılığı da göz ardı etmiyor ve "Eğer böyle bir kaset ortaya çıkarsa hayatımla yüzleşmeye hazırım" diyordu. Ergen'e kasetin ortadan kaldırıldığı güvencesi verilmişti ama kasetin başka kopyaları vardı. Ve o kopyalardan biri de Hakan Uzan'ın kasasındaydı. Ve hatta iddialara göre Uzan, zaman zaman erkek arkadaşlarıyla birlikte ofis buluşmalarında bu kaseti izliyordu.

Bu arada Yeşim Salkım, boşanıp yeni bir hayata kucak açtı. Gülben Ergen'in ise bizzat Yeşim Salkım tarafından uygulamaya konan Star televizyonu yasağı da kalktı. Bu arada konumlar değişmiş, şirket içinde Yeşim Salkım'ın adının anılması yasaklanmıştı. Ama Türkiye'nin en büyük skandalı patlak verince, Uzanlar'ın bütün belgeleri, gizli kayıtları ortaya dökülüp, kasalar açılınca, Gülben de saklamaya çalıştığı gerçeklerle yüz yüze geldi.

Sahneye Gülbin adıyla çıkıyordu
Gülben Ergen, 90'lı yılların başında Gülistan iç çamaşırlarının katalog çekimlerinde yer almıştı. Ancak defilelerde yer alamadığı için dönemin en popüler mekanlarından olan Zorba'da düzenlenen iki-üç mankenli iç çamaşırı defilelerine katılırdı. İlyas Atak'la da o günlerde tanıştı. Ve gençliğin verdiği tecrübesizlikle nasıl bir tuzağın içine çekildiğini anlayamadı. O günlerde şansı da yavaş yavaş dönmeye başladı ve yine Gayrettepe'de bulunan Stardust Gazinosu'nda Seren Serengil ve Emrah'lı kadroda şantöz olarak çalışmaya başladı. O günlerde Gülbin adını kullanırdı. Sahne kostümleri ise o gün için devrim sayılırdı.

Gülben hızla şöhret basamaklarını tırmanırken, o günlerin en popüler isimlerinden olan İlyas Atak da yavaş yavaş piyasadan elini eteğini çekti.

Kasetim var mı bilmiyorum

Özlem Savaş
1993'te İlyas Atak ile birlikte olan Özlem Savaş, iki yıllık beraberliği sürecince herhangi bir kaset görmediğini dile getirdi. 1997 yılında gazetelere yansıyan kaset görüntelerindeki kadının kendisi olmadığını söyleyen Özlem Savaş, bu yöndeki haberi mahkeme kararıyla tekzip ettirdiğini belirtti.

İlyas Atak ile olan beraberliği sırasında özel görüntülerinin çekilip çekilmediğini bilmediğini söyleyen Özlem Savaş, ortaya bu yönde bir kasetin çıkması durumunda İlyas Atak'a yüklü miktarda tazminat davası açacağını, gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını belirtti.

İlyas ile aynı gruptaydık

Serpil Çakmaklı
O yıllarda bir grubumuz vardı. Ben Gökhan Arsoy ile beraberdim. Gökhan, İlyas Atak'ın arkadaşıydı. Futbolcu Tanju da. Böyle grup olarak gezerdik. O zaman da İlyas hakkında "Kadınları evine götürüp birlikte oluyor ve kameraya kaydediyormuş" dedikoduları dolaşıyordu. Ama hiçbir zaman doğrulanmadı. İlyas o zamanlar Gülben Ergen ile beraberdi.

Şengül BALIKSIRTI


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır