kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

İkinci yerli Toyota Nisan 2004'te

Bu yıl 600 milyon Euro'luk, ihracat hedefleyen Toyota Türkiye, yeni bir modelin üretimi için düğmeye bastı. Toyota Avrupa Başkanı, "Yeni modelimiz tüm Avrupa'ya ihraç edilecek" dedi
Toyota Motor Avrupa Başkanı Tadashi Arashima 2004 yılı Nisan ayında Türkiye'de yeni bir modelin üretimine başlayacaklarını açıkladı. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sorularımızı yanıtlayan Arashima, Türkiye'deki üretimden, iş gücünden ve kaliteden övgüyle bahsetti. Toyota'nın Avrupa'da agresif bir pazarlama stratejisi güttüğünü belirten Arashima, "2010'a kadar Avrupa'da 1.2 milyon adet araç satmayı hedefliyoruz. Yakın hedefimiz ise 800 bin adet. Burada Türkiye'deki üretimin çok büyük etkisi olacak. Gebze'deki fabrikamız Avrupa'yı besleyecek en önemli bir yere sahip" dedi.

2 ay önce Toyota Motor Avrupa Başkanlığı görevine gelen Arashima, Türkiye'deki üretim programıyla ilgili olarak şunları söyledi "Yeni modelimiz 2004 Nisan'da start alıyor. Mayıs-Haziran gibi aracın tanıtımı yapılacak. Yılda 60-80 bin araç üretimeyi hedefliyoruz. Yeni modelimiz, Corolla Sedan ve Corolla SW'den sonra tüm Avrupa'ya ihraç edilecek bu modelin üretim adetleri de 140 bin seviyesine yükselecek."

Toyota Türkiye fabrikasını gezdiğini ve çok beğendiğini söyleyen Tadashi Arashima, "Yüksek üretim kalitesi için herkesi kutluyorum. Türkiye'de üretilen Corolla Avrupa'da büyük beğeni topluyor" diye konuştu. Bu arada aldığımız bilgiye göre, Türkiye'de üretilecek yeni aracın 7 koltuklu MPV olması bekleniyor.

ORTA SINIF CANLANDI
Toyotasa Genel Müdürü Volkan Eren ise ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte pazarın büyüdüğünü söyledi. Eren, şu ilginç saptamada bulundu "Daha önce pahalı araçlara ilgi vardı. Şimdi krediyle orta kesim alıma geçti. Daha ucuz araçlar satın alınıyor."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır