kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

8.5 milyar dolara Bush'tan onay

ABD yönetimi, Kongre'ye gönderdiği mektupta, Türkiye'ye verilecek kredinin önünü açmaya karar verdiğini bildirdi

ABD yönetimi, Kongre'ye bir mektup göndererek, Türkiye'ye 8.5 milyar dolarlık krediyi sağlamaya hazır olduğunu bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından kaleme alınan ve Kongre'nin kilit komitelerine gönderilen mektupta, Bush yönetimi, "Türkiye'nin ekonomik reform sürecine destek vermek ve Irak savaşının şokuna karşı koruma sağlamak için'' kredinin önünü açmaya karar verdiğini kaydetti.

Kongreye gönderilen mektupta, "ABD, güçlü, ekonomik yönden istikrarlı ve demokratik bir Türkiye'nin, İslam dünyası için model olabilmesine büyük önem veriyor. Böyle bir model, özellikle Irak'taki rejim değişikliğinin ardından değerli olacak'' denildi. Mektupta şöyle devam edildi

"Türkiye'de yeni bir ekonomik kriz çıkması, özellikle Irak'a istikrar kazandırma çabaları sürerken ABD'nin bölgedeki çıkarlarına zarar verir. Türkiye'nin, IMF destekli ekonomik reform programına bağlılığının devam etmesi koşuluna bağlı olan Amerikan yardımı, hem piyasaların Türkiye'ye güveninin sürmesini sağlayacak, hem de bu ülkenin ekonomik toparlanmasına yardım edecek.'' Mektupta ABD kredisinin, Türkiye'nin iç ve dış borçlarında kullanılacağına işaret edildi.

Bush yönetiminin Türkiye için onayladığı 8.5 milyar dolarlık kredi için resmi anlaşmanın,15 günlük yasal bekleme süresinin ardından, kongre üyelerinden herhangi bir itiraz gelmediği takdirde iki ülke arasında imzalanması bekleniyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır