kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Hitler'in yönetmeni 101 yaşında öldü

Almanya'nIn tarihe damgasını vuran Nazi döneminden hayatta kalan az sayıda isimden biri olan Hitler'in ünlü film yönetmeni Leni Riefenstahl, 101'inci doğumgününü kutladıktan birkaç hafta sonra öldü.

Riefenstahl'la yakın bağları olan Bunte gazatesi muhabiri Celia Tremper ünlü yönetmenin ölümü üzerine "Riefenstahl acısız bir şekilde yatağında uyurken öldü" şeklinde bir açıklama yaptı. Adı Hitler'le aşk söylentilerine karışan ve Nazi propagandacısı olmakla suçlanan Riefenstahl 22 Ağustos'ta 101 yaşına girmişti.

Savaştan sonra yargılanan, Nazi partisiyle ilişkisi olduğunu reddeden Riefenstahl "İnancın Zaferi", "Özgürlük Günü Ordumuz" ile Hitler Almanyası'nın propagandasına yönelik 1936 Berlin Olimpiyatlarını işleyen "Olimpia" gibi filmlerle adından söz ettirmişti. Savaş sonrasında ülkesini terk eden ve Afrikaya giderek yerlilerle yaşamaya başlayan Riefenstahl burada yerlilerin yaşamını görüntüledi. Riefenstahl, tüm bunların yanı sıra 70 yaşında aldığı tüplü dalış sertifikası ve çektiği sualtı belgeselleri de çok konuşulmuştu. Son hastalarda çok hasta olduğu için röportaj veremeyen Riefenstahl Münih'in güneyindeki Starnberger See gölü kenarındaki evinde yaşıyordu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır