kapat
10.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

İsrail'de intihar saldırısı:12 ölü, 30 yaralı

İsrail'in Tel Aviv ve Kudüs kentlerinde meydana gelen iki intihar saldırısında 12 kişi öldü, 15'i ağır 30 kişi yaralandı.

Tel Aviv'deki patlama İsrail'in en büyük askeri üslerinden biri olan Tzrifin kampı girişindeki otobüs durağında meydana geldi. Patlamada sırasında durakta çok sayıda asker bulunduğu, intihar bombacısıyla birlikte 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, İsrail hükümeti, saldırının Hamas'ın işi olduğunu düşündüğünü açıkladı. Hükümet sözcüsü Avi Pazner, "Hamas yöneticilerinin bu saldırının sorumluları olduğunu düşünüyoruz. Onlarla mücadelemiz sürecek'' dedi.

Kudüs'teki patlama ise gece yarısı kentin batı kesimindeki Bekaa semtinde meydana geldi. Patlamada ilk belirlemere göre 4 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Bu arada, radikal İslamcı örgüt Hamas'ın önde gelen isimlerinden Abdülaziz Rantisi, Tel Aviv yakınlarındaki saldırıyı, "İsrail'in cinayetlerine karşı misilleme'' olarak niteledi. Rantisi, "Bunu her kim yaptıysa, Siyonist saldırılara karşılık vermiş oldu'' diye konuştu.

İsrail ordusu, geçen cumartesi Gazze'de Hamas'ın ruhani lideri Şeyh Ahmet Yasin'i öldürmeye teşebbüs etmiş, Yasin de İsrail'e "unutamayacağı bir ders'' vereceklerini söylemişti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır