kapat
10.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

'Fındık yiyin, iyi gelir'

Uluslararası Kabuklu Meyveler Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, fındık reklamı yaptı. Erdoğan "42 gram fındık kalp riskini azaltır" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Oteli'nde düzenlenen "14. Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) Kongresi''nde yaptığı konuşmada, fındığın sağlıklı yaşam üzerindeki etkisi üzerinde durdu. ''Her gün 42 gram, badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır'' diyen Başbakan Erdoğan'a Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi'nden Raoul Gamon tarafından ''Onursal Altın Fındık Ödülü'' verildi.

Başkanlığını Danışmanı Cüneyd Zapsu'nun yaptığı Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "Bir avuç fındık yeyin, iyi gelir" sloganının başarılı olduğunu ve bu kampanya sayesinde FDA'nın (Amerikan Federal İlaç Örgütü) fındık ile bademi kalp ilacı statüsüne aldığını söyledi. Cüneyt Zapsu ve yönetim kurulu üyelerini kutlayan Erdoğan, ' Her gün 42 gram, badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır'' dedi. Türkiye'nin mevye cenneti olduğunu belirten Erdoğan, kuru meyvelerin gerek üretim, gerek ticaretiyle bütün dünya ülkelerinde sosyo ekonomik öneme sahip ürünler arasında olduğunu söyledi.

'KARIŞMAYACAĞIZ'
Sadece fındığın değil, diğer meyvelerin de dünya pazarına açılmasına destek olacaklarını anlatan Erdoğan, izleme komitesi kanalıyla piyasaları yakından izlediklerini, fındık konusunda piyasada arz fazlası olması halinde Fiskobirlik'e kısa sürede hemen geri ödenmesi kaydıyla bir yardımda bulunulabileceğini anlattı. Özerk bir kuruluş olan Fiskobirlik'e hükümet olarak karışmaya niyeti olmadıklarını belirten Başbakan Tayyip Erdoğan, "Ancak sezon başındaki ilk aylarda fındık fiyatının, değerinin altına düşmemesi için fındık alımı yapması durumunda Fiskobirlik'e her türlü yardımı yapmaya hazırız" dedi. Başbakan Erdoğan'a kongrenin açılışında Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi'nden Raoul Gamon tarafından ''Onursal Altın Fındık Ödülü'' verildi.

Salim YAVAŞOĞLU - Nejdet ÇOKAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır