kapat
08.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

SAVAŞ AY


İğneyi kendime batırayım!..

Bodrum, üzerine yazılıp çizilenlerden çok hoşlaşmamış bölge ahalisi. Bizim program da üstüne tuz biber ekmiş.

"Haksızlık ediliyor. Bodrum bu değil, bizler de bu kadar kayıtsız değiliz olup bitene" diyorlar. 'Bazı kendini bilmezlerin işi çığırından çıkarması bizi bağlamaz, biz dürüst ve çalışkan işletmeleriz' diyorlar. Bunca eleştiriye kulak tıkamayı kendime yakıştıramam. Gelin bunlardan bir demet sunayım size. Bugünkü köşeyi Belediye Başkanı'nın söylediklerine ayırayım mesela.

Konuş Başkanım

Mazlum Ağan (Bodrum Belediye Başkanı) diyor ki

"Bodrum konulu programınızı üzülerek ve esefle izledim. Türkiye'nin ciddi kanallarından biri olduğuna inandığımız atv'de bu tür haksız ve tek taraflı programların olması, tüm Bodrum halkını olduğu kadar ülkenin her yerindeki Bodrum sevenleri son derece üzmüştür.

Bizden kimse yoktu
Bodrum adına hazırlanan ve çok ciddi suçlamaların dile getirildiği bu programda, kenti temsil eden tek bir yetkilinin olmaması ve bizzat aranmasına rağmen telefon bağlantılarının canlı yayına alınmaması düşündürücüdür. Bodrum'daki olumsuzlukların konuşulduğu programın konukları dururken, yetkisiz kişilerle bu konuları konuşmanın ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Bodrum'da turizm sektöründe hizmet veren bütün branşlarda; BODER (Bodrum Otelciler Derneği), BOTES (Bodrum Turizm ve Eğlence Sektörü Derneği), BOTAV (Bodrum Tanıtma Vakfı), BOSAV (Bodrum Sanat Vakfı), BOÇED (Bodrum Çarşı Esnaf Derneği), BOSİAD, TÜRSAB, BESİAD gibi daha birçok dernek, kurum ve kuruluş dururken, konuyla ilgili hiçbir dernek temsilcisinin davet edilerek fikir beyan etmediği programınızda objektiflik adına eksikliklerin olduğu kanısındayız.

Her yer aynı değil mi?
Araştırmacı gazetecilik adına yapılan söyleşilerde, farklı şehirlerde yaşadıkları olumsuz hayatı tatil için geldikleri yerlerde sürdürmeye çalışan sayılı kişilerin yerleşik Bodrumlu olarak gösterilmesi, son derece kontrollü ve saydam olan eğlence hayatının bir kaos olarak lanse edilmesi, ülkenin her yerinde zaman zaman yaşanan dejenerasyonun Bodrum'a özgü gösterilmesi son derece yanlıştır.

Tarafsızlık bu mu?..
Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden olan, her yıl binlerce yerli-yabancı turistin ziyaret ettiği, dünya kenti haline gelen ve ülke ekonomisine trilyonlarca lira gelir sağlayan Bodrum'un daha sağlıklı, tarafsız bir platformda, konunun bir bir yetkililerinin de katılımıyla hazırlanan programlarda tartışılması ve olumsuzluklar varsa bu şartlarda irdelenmesi tarafsızlık adına en doğru yöntemdir.

Buradan yayın yapın
Bodrum Belediye Başkanlığı olarak Bodrum halkı adına, güzel kentimizi ve ülkemizin her yöresini çok önemsediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Ağan son olarak da, "Bodrum'un hak ettiği programlarda yetkili kişilerle ve Bodrum'da bir bir yaşayanların katıldığı bir programı Bodrum'da yapmak üzere sizleri davet ediyoruz" diye talebini belirtti.

Davete icabet
Madem ki bunca sitem var. Ve madem ki böyle bir davet var, davete icabet etmemek olmaz. Ben de başkana 'kabul' diye yanıt verdim. Bu hafta sonu Bodrum'dan canlı yayın yapacağız kısmetse. Bu kez sadece Bodrumlular konuşacak ve bakalım aklın yolu nasıl bulunacak? Bodrum hepimizinse hepimiz çare arayacağız, el ele verip bir şeyler yapacağız.

KIYMIK

A-aaa!..
Ne yani, Seymen Dudu'ya mı aşık?..


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır