kapat
08.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Maç cinayeti katili eşinin kurbanı oldu

İzmir Alsancak Stadı'nda oynanan maçta bıçaklanarak öldürülen Murat Kongu'nun katil zanlısı Akın'a eşi takip edilerek ulaşıldı

İzmir Alsancak Stadı'nda oynanan TSYD Ege Dostluk Kupası'nda bıçaklanarak öldürülen Murat Kongu'nun katil zanlısı Cem Akın, MİT ve İstihbarat Şube ekiplerinin izlediği 'kadın takip yöntemi' kullanılarak yakalandı. Ünlü mafya babaları Alaaddin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz gibi isimlerin yakalanmasından kullanılan yöntemi izleyen Cinayet Büro Amiri A.Rezzak Avcı ve ekibi, Cem Akın'ın bir yıllık eşi Seda Akın'ı takibe aldı.

KAÇMAYA ÇALIŞTI
Cinayetten sonra kaçmak için arkadaşlarından borç para toplayan Akın, eşi Seda'yı telefonla arayıp buluşmak isteyince tuzağa kendi ayağıyla düşmüş oldu. Takip edildiğini bilmeyen Seda Akın, önceki gece 01.30 sularında polis tarafından izlenen annesinin evinden çıkıp yaya olarak kocasının verdiği buluşma yerine doğru gitti. Bir otomobilin yanında diz çökerek bekleyen Cem Akın, saklandığı yerden çıkarak eşine doğru yürümeye başlayınca polisle burun buran geldi. Kaçmaya çalışan Akın kıskıvrak yakalandı.

Stadyumda dün tatbikat yaptırılan Cem Akın verdiği ilk ifadesinde şunları söyledi "Arkadaşım Teoman Cangöz ve Cenk Tansuğ ile birlikte maça gittik. Devre arasında sosisli sandviç yedik. O sırada adını sonradan öğrendiğim Murat Kongu ve Sinan Çeken kendi aralarında tartışıyorlardı. Ben de elimdeki sandviçin kağıdını buruşturup onların olduğu yere doğru fırlattım. Onlarda bana niye atıyorsun deyince, onlara 'Kesin lan sizden cacık bile olmaz' dedim. Beni ittirdiler. Yere düştüm. Beni yerde gören, arkadaşlarım Teoman ve Cenk de kavgaya girdi. Bir anda Karşıyaka taraftarlarının bulunduğu açık tribün önünde arbede yaşandı. 10-12 kişi birbirimize girmiştik. Ben de gelişi güzel bıçak salladım. Ancak kimi bıçakladığımı bile bilmiyorum, Çok üzgünüm."

Kongu'nun olaydan önce tribünde tartıştığı Sinan Çeken de Cem Akın'ın verdiği ifadeyi doğruladı. İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Kadri Kartal ise kavganın taraftarlarla ilgisi olmadığını bildirdi.

Fatih ŞENDİL - Çağatay ÇAĞLAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır