kapat
08.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Yetiştirme yurdu kuğusu

Ailesinin ekonomik sıkıntı nedeniyle Ankara Keçiören Yetiştirme Yurdu'na verdiği 12 yaşındaki Bircan Karadurak, başarılı bir balerin olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

Ankara Keçiören Atatürk Yetiştirme Yurdu'nda bir sanatçı yetişiyor. Ailesinin, ekonomik sıkıntı nedeniyle 7 yıl önce yurda verdiği 12 yaşındaki Bircan Karadurak, Türkiye'nin ünlü bir balerini olma yolunda ilerliyor. Yurtta kalan çocuklara müzik eğitimi vermek için Sevda Cenap And Vakfı'ndan gelen gönüllü müzik eğitmeni Ayça Kip tarafından yeteneği fark edildikten sonra özel çalışmalara alınan Bircan Karadurak, Hacettepe Devlet Konservatuarı'nda bale eğitimine devam ediyor. Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Güldal Akşit'in de bir süre izlediği ve hayran kaldığı Bircan, en büyük hedefinin iyi bir balerin olarak Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söylüyor.

KADERİ 7 YIL ÖNCE DEĞİŞTİ
Bircan Karadurak'ın kaderi, 7 yıl önce değişti. Ekonomik durumları iyi olmayan Karadurak Ailesi, o tarihlerde 5 yaşında olan Bircan ile 4 yaşındaki kardeşi Emre'yi Ankara Keçiören Atatürk Yetiştirme Yurdu'na verdi.

Bircan'ın sanata olan yeteneği ise gönüllü müzik eğitimcisi tarafından fark edildi. Müzik eğitimi derslerinden birinde Sevda Cenap And Vakfı'ndan gelen gönüllü müzik eğitmeni Ayça Kip'in dikkatini çeken Bircan'ın bundan sonraki yaşamı da bale üzerine kuruldu.

BEKLENTİLER BOŞA ÇIKMADI
Yurt yöneticilerinin girişimleri sonucu Hacettepe Devlet Konservatuarı'na kaydedilen Bircan, burada bale konusunda uzman eğitmenlerden ders almaya başladı. Şu an konservatuarın orta ikinci sınıfına devam eden genç balerin, kendisine açılan bu şans kapılarını iyi kullanarak öğretmenlerinin beklentilerini boşa çıkarmayacağını kanıtladı.

Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Güldal Akşit'in Keçiören Atatürk Yetiştirme Yurdu'na yaptığı ziyarette de dikkatini çeken Bircan'a yeni kapılar da açıldı. Bakan Akşit, Bircan'ın eğitimi ve çalışmalarında her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Keçiören Atatürk Yetiştirme Yurdu Müdiresi Sevda Demirel Saçın da öğrencilerinin geleceği için ne gerekiyorsa yapılacağını belirtirek, "Bircan'ın yeteneğini, yurda gönüllü olarak müzik eğitimi vermeye gelen bir müzik öğretmeni fark etti. Durumu bize bildirdiğinde ne yapabileceğimizi kararlaştırdık. Önce konservatuar sınavlarına hazırladık. Atelyer Dans Merkezi yetkilileri de Bircan'a ücretsiz ders vererek başarılarında etkili oldu. Şimdi her yönüyle gurur duyduğumuz bir öğrencimiz oldu" dedi.

BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM'
Konservatuarın yaz tatilinde olması nedeniyle günlerini Keçiören Atatürk Yetiştirme Yurdu'nda geçiren Bircan'ın en büyük destekçilerinden birisi de kardeşi Emre. Boş vakitlerinin tümünü bale çalışarak ayna karşısında geçiren yetenekli kız, "Yurtta çok sıcak ilgi ile karşılaştık. Ben de bana sunulan bu olanakları iyi değerlendirip, ülkeme yararlı ve başarılı bir sanatçı olmak istiyorum" dedi.

İbrahim BİLEKLİ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır