kapat
08.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Vakıfbank'ın satışında bu kez her yol denenecek

Vakıfbank Genel Müdürü Kacar, bankanın özelleştirme modeli konusunda Dünya Bankası ile anlaşacaklarını belirterek, "Halka açılma ve stratejik ortaklık önerilecek" dedi

Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar, önümüzdeki haftalarda Banka'nın özelleştirme modeli konusunda Dünya Bankası yetkilileri ile oturup konuşacaklarını ve anlaşacaklarını söyledi. Reel sektöre destek ziyaretleri için Denizli'ye gelen Vakıfbank Genel Müdürü Kacar, basın mensupları ile bir sohbet toplantısı düzenledi.

Bankanın özelleştirilmesinin düşünüldüğünün hatırlatılması üzerine Kacar, banka satışı konusunda Türkiye'nin pek başarılı olamadığını, çünkü Türkiye'de bankacılık sektörünün çok kârlı bir sektör olmadığını söyledi.

Türkiye'de yüksek enflasyon nedeniyle bankalara devamlı sermaye koymak gerektiğine işaret eden Kacar, bu durumun da sektördeki kârlılığı azalttığını vurguladı. Kacar, şöyle konuştu

"Artık, bir yabancı ve yatırımcı gelip, bir bankanın yüzde 75'ini, yüzde 100'ünü almaz. Bu, çok büyük yatırım gerektirir. Sermaye yapısını parçalarsanız yüzde 25'ini küçük ortağa, yüzde 30'unu halka geri kalan yüzde 45'ini bankayı yönetecek teknik ortağa, patrona satsak, o zaman banka satın almak ucuzlayacak, sermaye artırmak da daha kolay olacak."

Vakıfbank'ın özelleştirme takviminin belli olmadığını da belirten Kacar, önceki niyet mektubunda hisselerin yüzde 100'ünün bankanın sandığına satışının söz konusu olduğunu şimdi ise yüzde 30'luk hisseye talip olduklarını kaydetti. Kacar, "Önümüzdeki haftalarda Dünya Bankası ile oturup konuşacağız ve özelleştirme modeli konusunda anlaşacağız. Biz yüzde 25 sandık, yüzde 30 halka açılma ve yüzde 45 stratejik ortaklık önereceğiz" diye konuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır