kapat
08.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Skylife'a AND'den 3 milyon $'lık teklif

THY seferlerinde ücretsiz dağıtılan Skylife'ın ihalesinde 7 firma yarıştı. Son kararı THY verecek

Türk Hava Yolları'nın (THY) tüm seferlerinde ücretsiz olarak yolculara verilen Skylife dergisinin ihalesinde basın ve reklamcılık alanında faaliyet gösteren 7 firma yarıştı. İhalenin açık artırma bölümünde en yüksek teklif 3 milyon 612 bin dolar ile AND Danışmanlık, Eğitim ve Yayıncılık şirketinden geldi. İhale ile ilgili son kararı önümüzdeki günlerde THY Yönetim Kurulu'nun vermesi bekleniyor.

İhaleyi alan şirket 3 yıl boyunca Skylife dergisinin basımının yanı sıra reklam satış haklarını da üstlenecek. Bu arada yolculara yönelik kullanılmakta olan bilet, bilet zarfı, tarife kitapçığı gibi toplam 9 kalem basılı malzeme üzerine reklam alımı hakkı da söz konusu şirkete ait olacak.

THY, 1989 yılından bu yana Skylife Dergisi adı altında hem yurtiçi hem de yurtdışı uçuşlarda yolculara sunulan özel bir dergi çıkartıyordu. Bir süre önce THY Yönetim Kurulu, Skylife Dergisi'nin içeriği ve reklam haklarının 3 yıllık bir süre için ihaleye çıkarılmasına karar vermiş ve bunu duyurmuştu. İhalede 7 firma hazır bulundu. Bir firma ihale başlamadan tüm yeterlilikleri sağlamadığı için devre dışı kaldı. İhalede yer alan diğer altı firma ve açık artırma öncesinde sundukları teklif miktarları ise şöyle gerçekleşti

"İnsan Yayıncılık 2 milyon 160 bin dolar, AND Danışmanlık 2 milyon 400 bin dolar, Merkez Yayıncılık 2 milyon 450 bin dolar, Boyut Yayıncılık 2 milyon 413 bin dolar, Feza Gazetecilik 2 milyon 40 bin dolar ve Gri Tasarım Basın Yayın 2 milyon 369 bin dolar."

İhalede hemen hemen başa baş çıkan rakamlar üzerine gidilen açık artırmada en yüksek teklif 3 milyon 612 bin dolar ile AND Danışmanlık'tan geldi. Ayda 301 bin dolar ödemeyi kabul eden AND Danışmanlık firması 1997 yılından bu yana sağlık ve ilaç sektörüne yönelik yayın alanında faaliyet gösteriyor.

THY Genel Müdürü Abrurrahman Gündoğdu, yaklaşık 90 bin tirajı olan Skylife dergisinin yıllık 2 milyon dolar net karı, 6 milyon dolar cirosu olduğunu açıklamıştı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır