kapat
08.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Özelleştirmenin yeni yıldızı Albayraklar

Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan Albayraklar, özelleştirmenin yeni yıldızı oluyor. Sümer Holding Ereğli Tekstil ve Seka Balıkesir İşletmesi'ni alan Albayraklar, Trabzon Limanı'na en yüksek teklifi verdi

Başbakan Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Albayrak Turizm, Seyahat İnşaat Tic. AŞ, özelleştirmenin yeni yıldızı oluyor. Daha önce Sümer Holding Ereğli Tekstil Fabrikası'nı ve Seka Balıkesir İşletmesi'ni satın alan Albayraklar, Trabzon Limanı özelleştirme ihalesinde de 22 milyon 400 bin dolarla en yüksek teklifi veren firma oldu.

ALTINCI DENEME
İhaleden sonra tebrikleri kabul eden Albayraklar Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Albayrak, "Ne de olsa Karadeniz çocuğuyuz, denize de adım atalım dedik" diye espri yaptı. 20 yıllık bir firma olduklarını vurgulayan Albayrak, bundan sonra daha çok özelleştirme ihalesine katılacaklarını belirtti.

Trabzon Limanı'nın altıncı özelleştirme girişiminde, limana biçilen değerin son ihaleye göre oldukça yükseldiği dikkati çekti. Nisan ayında sonuçlanan son ihalede liman için, Yılmar Denizcilik tarafından 15 milyon 850 bin dolar teklif edilmiş, ancak Başbakan Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun bedeli düşük bulması üzerine ihale iptal edilmişti. Limanın özelleştirme değeri dört ayda yüzde 146 değer kazanmış oldu.

Trabzon Limanı özelleştirme ihalesine Albayrak Şirketi'nden başka Abdioğlu Trabzon ve Malatya Ortak Girişim Grubu (OGG), Arkas, Akfen, Trabzonspor OGG, Bayteks Giyim Sanayi ve Yılmar Denizcilik firmaları katıldı. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Köktaş'ın komisyon başkanlığında gerçekleştirilen nihai tur pazarlık görüşmelerinde Abdioğlu OGG ile Albayraklar arasında kıran kırana bir rekabet yaşandı. Trabzon Limanı'nın 30 yıl süre ile işletme hakkının devrine ilişkin pazarlık Albayraklar'ın zaferiyle sonuçlandı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun onayının ardından kesinleşecek ihalede alıcı firma, peşin ödeme yapması durumunda yüzde 10'luk indirim, veya vadeli ödeme durumunda ihale bedelinin yüzde 40'ını peşin, kalanı ise 36 aya kadar taksit imkanına sahip olacak.

Banu AKTAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır