kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Patron benim

Atalay, "Kanıtlanmış usulsüzlükler mutlaka cezalandırılacak. Beni kimse durduramaz. Sadece Başbakan'a bağlıyım. Türk sporunun patronu benim" şeklinde konuştu

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, federasyonlarla ilgili kendisine gelen yolsuzluk iddiaları için yetkilileri keskin bir dille uyardı.

Atalay, "Sporun patronu benim. Usulsüzlük iddiaları resmi belgelerle ortaya çıktığında kimsenin gözünün yaşına bakmam. Yolsuzluk, usulsüzlük yaptıkları kesinleşen federasyon sorumlularının görevden alınmasina kimse mani olamaz" şeklinde konuştu.

Atalay, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel başta olmak üzere başka Federasyon görevlileri hakkında da kendisine ihbarlar geldiğini ve bu tür ihbarların titizlikle incelendiğini söyledi.

Adil seçimler yapılacak
Yolsuzlukları incelerken günahı olmayan sporcuların gelişmelerden etkilenmemeleri için özen gösterdiklerini belirten Atalay, "Yolsuzluğa adı karışan Federasyonlar en ince detaylarına kadar araştırılıyor. Sorumluların usulsüzlük yaptığı kesin ortaya çıktıktan sonra onları hiç kimse kurtaramaz. Araya milletvekili ya da bakan devreye soksalar dahi kimse beni durduramaz. Ben sadece Başbakan'a bağlıyım" iadesini kullandı.

Gelecek yılki seçimler öncesi spor kamuoyunu sağduyuya çağıran Atalay, "Ancak bir Federasyon Başkanı, yolsuzluğa ve usulsüzlüğe sebep olmuşsa, uluslararası organizasyonlara hazırlanan sporcu kardeşlerimize olumsuz gelişmeler yansıtılmadan araştırılmalı. Genel müdürlük olarak amacımız gelecek yıl sonundaki seçimlere kadar bütün federasyonların bu tür olaylardan arındırılarak adil biçimde seçimlerin yapılmasını sağlamak" şeklinde konuştu.

Mustafa YALÇIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır