kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Canaydın devrimi

99 milyon dolarlık kredi ile hem stad işini çözdü hem de mali sıkıntıları. Cesur bir kararla gittiği Olimpiyat Stadı için 38 bin kombine bilet sattı. Stadın otoparkını aldı. Aria ile 10 milyon $'lık bir anlaşmaya imza attı

Yılan hikayesine son
Galatasaray, göreve 16 ay önce gelen Özhan Canaydın yönetiminde adeta bir devrim yaşıyor. UEFA Kupası ve Süper Kupa'nın kazanıldığı 2000 yılında ve sonrasında finansal açıdan büyük sıkıntılar yaşayan sarı-kırmızılılar, bugün bütün sorunların üstesinden yavaş yavaş geliyor. Göreve geldiğinden beri öncelikli hedef olarak yılan hikayesine dönmüş Ali Sami Yen Stadı projesini seçen Özhan Canaydın, bu konuda da 99 milyon dolarlık kredi anlaşmasını imzalayarak Ağustos ayında yıkımın başlayacağını ilan etmişti.

Otopark da kulübün
Galatasaray'ın yeni sezonda maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamasını sağlayan Canaydın yönetimi, "Buraya kimse gelmez, bu stat dolmaz" diyenlere kulak asmadan taraftarla büyük bir işbirliğine gidip şimdiden 38 bin kombine biletin satışını gerçekleştirdi. Ardından stadın otoparkının işletmesini de aldı. TMOK'un, dün yaptığı açıklamada "İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu ile Galatasaray Kulübü arasında imzalanan Atatürk Olimpiyat Stadı kullanım sözleşmesi uyarınca, stadın otopark işletme hakkı, talepleri üzerine Galatasaray'a kiralandı" denildi.

Yıllık 4 milyon $ garanti
Transferde Barcelona'dan Frank De Boer gibi marka bir ismi Galatasaray'a getiren Canaydın yönetimi, dün de forma reklamı sponsoru Aria ile sözleşmesini yeniledi. Sportif AŞ'nin Mecidiyeköy'deki binasında törenle imzalanan iki yıllık sözleşme karşılığında Galatasaray'ın yaklaşık 10 milyon dolar alacağı öğrenildi. Kulübün, Aria'dan yıllık 4 milyon dolar reklam ve ilanlar karşılığında alacağı anlaşmada toplam gelirin satış kampanyalarıyla 10 milyon dolara yaklaşabileceği ifade ediliyor.

Levent TÜZEMEN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır