kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Taktik savaşı

F.Bahçe, Ortega'yı; Arjantinli yıldız da geri dönmeyi istemiyor. Ancak Kanarya, 11 milyon dolarını kurtarmak, yıldız oyuncu da maddi açıdan zarar görmemek için politik davranıyor

Menajerler buluşuyor
Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezonun ortasından beri devam eden Ortega krizinin çözümü için tarihi buluşma bugün. Sarı-lacivertli takımdan gerekçesiz olarak ve 'kafasına göre' ayrıldığı için kulüple FIFA'lık olan ve karar da aleyhine çıkan Arjantinli yıldız için bugün Türkiye'deki menajeri Celalettin Bilgiç ile uluslar arası menajeri Caliendo bir araya geliyor. Ancak bu görüşmede Bilgiç, Ortega'nın yanısıra, Fenerbahçe kulübünün haklarını korumaya çalışacak. Ve bu görüşmenin sonunda Ortega krizinde önemli bir yol katedilmiş olacak.

Para cezası çark ettirdi
FIFA'nın, Fenerbahçe'nin bonservis bedelleri için Parma ile River Plate'e ödediği para ile Ortega'ya yapılan ödemeleri kapsayan 11 milyon dolarlık cezası Arjantinli yıldıza geri adım attırdı. Bu parayı tazmin etmesi mümkün görünmeyen Ortega, eski uzlaşmaz tavrını bir kenara bırakıp, sarı-lacivertli kulüple anlaşmanın yollarını aramaya başladı. Bunun için menajerler aracılığı ile yönetime gelen mesajların ardından, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Celalettin Bilgiç'e Fenerbahçe'nin haklarını koruması şartıyla bu oyuncuyla anlaşması talimatını verdi.

Lisans alma çabası kızdırdı
İki menajer arasında bugün yapılacak görüşmede Bilgiç, F.Bahçe'nin şartlarını sunacak ve taraflar anlaşmaya çalışacak. Sorun çözülmemesine karşın Ortega'nın River Plate'te oynamak için geçici lisans alma çabalarına kızan sarı-lacivertliler, oldukça ağır şartlar ileri sürdüler. F.Bahçe'nin masaya koyacağı şartların başında yıllık ücretin 4 milyon dolardan 2 milyon dolara indirilmesi ve Arjantinli oyuncunun bir sezon oynaması geliyor. Üstelik, F.Bahçe bunun için para ödemeyecek, 11 milyon dolarlık cezadan düşecek. Ortega bunu kabul ederse yönetim, 3 milyon dolar indirim yapıp, 6 milyon dolara yıldız oyuncuyu serbest bırakacak. Ayrıca çıkaracağı herhangi bir sorunda bu anlaşma bozulacak.

Deniz DERİNSU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır