kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Umut Davası sanığının yönettiği çete çözüldü

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Prof. Dr.Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Doç. Dr. Bahriye Üçok'un öldürülmesi gibi çok sayıda cinayeti kapsayan "Umut Operasyonu Davası''nda yeni bir gelişme yaşandı.

Dava nedeniyle halen cezaevinde tutuklu olan Muzaffer Dağdeviren'e bağlı çalışan ve tehdit, çek ve senet tahsilatı ile adam kaçırmaya teşebbüs gibi 22 ayrı suça karıştıkları öne sürülen, 4'ü Bahçelievler Enniyet Müdürlüğü'nde polis olan 20 kişi yakalandı.

CEPHANELİK EV
Operasyonu genişleten polis bu kişilerin üzerleri, ev ve işyerlerinde yaptığı aramada, 2 adet ruhsatsız tabanca, bunlara ait 26 adet fişek, 130 adet çek ve senet, 1 adet hesap cüzdanı, 8 adet pasaport, 1 adet kelepçe ve 1 adet sahte kimlik ele geçirdi.

Sorguları yapılan kişilerin, 1998 yılından bu yana, Beyoğlu'nda bir çay bahçesinin ihalesinin takibi ve zorla alınmaya kalkılması, Anadolu yakasında bir şahıs adına yapılan arsa satışından pay alınması, başka bir kişiden 36 bin dolarlık alacağın tahsil edilmesi, çete adına Büyükçekmece'de otobüs veya minibüs hattı alınmak istenmesi, Pendik'te bir kişiden tahsilat yapılması, Esenler'de bir kişinin dövülmesi, yurtdışı bağlantılı uyuşturucu madde ticareti yapan kişilerin tespit edilerek haraç almak amacıyla takip edilmesi, matbaacılık yapan bir kişiden 30 bin dolarlık tahsilat gerçekleştirilmesi, Silivri'de oto alımından dolayı 2 kişi arasındaki ihtilafın çözülerek 1 milyar 300 milyon lira alınması olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi.

ELEBAŞI HAPİSTE
Umut Operasyonu Davası kapsamında Ankara 2 No'lu DGM'de tutuklu yargılanan elebaşı Dağdeviren hakkında, "Türkiye'de mevcut anayasal düzeni silah zoruyla yıkıp, yerine din kurallarına dayalı devlet kurmayı amaçlayan silahlı çetenin sair efradı olduğu'' gerekçesiyle daha önce mahkemece verilen 12 yıl 6 aylık ağır hapis cezası, eksik soruşturma gerekçesiyle Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce bozulmuştu.

Müslim SARIYAR - Özer KILIÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır