kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Radyonun neşeli sesi sustu

Power FM'in sevilen DJ'lerinden Emre Kuytu, yakın arkadaşı Göksel Anlar tarafından öldürüldü. Polis, zanlıyı sorgulayıp serbest bırakınca katil de rahatladı. Ama takip edildiğini bilmiyordu. Bir hata yaptı ve..

Bu yıl 18 Ocak saat 21.30da radyo dinleyicilerini üzen bir olay gerçekleşti. Power FM'in sevilen DJ'lerinden Emre Kuytu'nun (28) arkadaşları, birkaç gündür ulaşamadıkları Emre için polise ihbarda bulunmuşlardı. Olay yerine gelen polis ekipleri çilingir yardımıyla kapıyı açınca, salonda genç DJ'in cesediyle karşılaştı.

Olay, 4 katlı binanın 1'inci katında meydana gelmişti. İlk incelemelerde, kapının kilit bölümlerinin sağlam olduğu görüldü. Kapının üzerine yapıştırılmış sarı renkli kağıtta el yazısı ile, 'Eve gelince hemen yukarı gel ya da beni ara Berna' yazılı bir kağıt bulundu. Salona girişte sol tarafta zeminde sırt üstü yatar vaziyette bulunan Emre Kuytu'nun cesedi üzerinde inceleme başlatıldı. İncelemede, yüz kısımlarının ve ellerinin çok kanlı olduğu ve boğazının kesilmiş olduğu belirlendi. Ayrıca sol meme alt kısmında da bıçak izlerine rastlandığı polis raporlarına kaydedildi. Fotoğraf çekimi ve kamera görüntüsünün alınmasının ardından olay yeri inceleme polisi delil araştırmasına başladı.

KATİLİYLE BOĞUŞMUŞ
İncelemede, duvarda ve bilgisayarı ekranının alt kısmında bulunan kan lekelerinden örnekler alındı. Ayakkabılığın yanındaki karton üzerinde kanlı peçete, botun içerisinde kanlı izmarit ve iki adet kül tablasında izmarit saptandı. Ayrıca yırtık dergi parçaları, küçük porselen saksı, siyah kupa bardak, tuzluk ve ilaç kutusu poşetlenip delil incelemesi için laboratuvara götürüldü. Evin durumundan Kuytu'nun öldürülmeden önce katiliyle boğuştuğu belirlendi. Çekmecelerin ve eşyalarının karıştırılmış olması katilin hırsız olabileceği ihtimalini güçlendiriyordu. Yapılan araştırmalarda evde herhangi bir parmak izine rastlanamadı. Ahşap ve bez oyuncakların içinde 298 milyon 500 bin lira bulundu. Polis, ilk önce, Kuytu'nun evindeki bilgisayarı ve chat kayıtlarını incelemeye aldı. Ayrıca genç DJ'in cep telefonu ve 34 K 8542 plakalı Peugeot 206 marka otomobilinin yerinde olmadığı anlaşıldı. Polis, katili belirlemek için bir yandan cep telefonunu teknik takibe alırken Kuytu'nun yakınları ve bütün arkadaşlarının ifadelerine başvurdu. Cinayet günü Kuytu'nun bir kız arkadaşı, genç DJ'yi en son Göksel Anlar ile gördüğü bilgisini polise verdi. Bu ifade üzerine soruşturmada seyir tamamen değişti. Kuytu'nun 3-4 yıllık yakın arkadaşı Göksel Anlar, katil zanlısı olarak Cinayet Masası dedektiflerince gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKMA TAKTİĞİ
İkİ gün Asayiş Şubesi'nde, sorgulanan Anlar, cinayetle ilgisi olmadığını ileri sürdü. Göksel Anlar, en yakın arkadaşı olan Emre Kuytu ile cinayetin gerçekleştiği gün görüştüğünü söyledi. Göksel Anlar ifadesinde, Emre Kuytu'nun bir kız arkadaşını kendisiyle tanıştırmak için evine çağırdığını belirtti. Anlar, tanıştığı Kuytu'nun kız arkadaşının bir süre Kuytu'nun evinde oturduktan sonra çıktığını söyledi. Anlar, kendisinin de bir süre daha Kuytu ile oturduktan sonra evden çıktığını ve cinayetle ilgisinin olmadığını öne sürdü. Burada kendisine çok iyi davranan dedektifler, Anlar'ı taktik gereği serbest bıraktı. Cinayet dedektifleri, katilden emindi ama önce delile ulaşmak istiyordu. Anlar, serbest bırakılınca rahatlamıştı. Temize çıktığına seviniyordu. Ama uzman bir ekip tarafından takibe alındığını bilmiyordu. Göksel Anlar'ı adım adım takip eden dedektifler, Ataşehir Bulvarı Manolya 1 Blokları kapalı garajı önündeki bulvarda pusu kurdu. Burada Göksel Anlar'ın hareketlerini gözetleyen dedektifler, zanlıyı otomobiline binmek üzereyken tekrar gözaltına aldı.

YARALAMAK İSTEDİM
Dedektİfler, Anlar'ın otomobilini de mercek altına alarak incelenmesi için olay yeri inceme ekibini çağırdı. Otomobilde yapılan incelemede, kan lekesi bulunan bir havluyla bir örgü bere bulundu. Arka koltuğun oturak bölümünün altında yapılan araştırmada cinayette kullanılan suç aleti bıçak ele geçirildi. Ayrıca, Kuytunun otomobilinin anahtarı, ruhsatı ve sigorta poliçesi de arabada bulundu. Anlar'ın otosunda ayrıca Emri Kuytuya ait bankamatik kartına rastlandı. Bu delillerin otomobilinde çıkmasının ardından, Göksel Anlar suçunu itiraf etmek zorunda kaldı.

Göksel Anlar, Cinayet Masası'nca yapılan sorgusunda, internetten homoseksüel ilişkileri gösteren porno sitelerindeki görüntülerin aynılarını kendisine uygulamasını istemesi üzerine Emre Kuytu ile tartıştıklarını, mutfaktan aldığı bıçağı yaralama ve korkutmak için savurduğunu, ama bu sırada kazayla saplandığını söyledi.

İŞLETMECİ CEVAT TUKSAVUL CİNAYETİ

Sosyeteyi sarsan cinayet
Cevat Tuksavul, eşcinsel cinayeti kurbanlarından. Chat yaparken tanıştığı bir genç tarafından öldürülen Tuksavul'un elinde bir saç teli bulundu. İşte en önemli delil buydu

4 Aralık 2001 gecesi saat 23.40 sıralarında, Türkiye'nin günlerce konuşacağı bir cinayet olayı gerçekleşecekti. Sosyetenin tanınmış simalarından ünlü işletmeci Cevat Tuksavul, Gümüşsuyu'nda işletmeciliğini yaptığı Pucci Bar'dan ayrılmıştı. Tuksavul, barın önünden bir taksiye binerek 500 metre ileride bekleyen bir genci de yanına alarak uzaklaşmıştı. Bu andan sonra Tuksavul'u gören olmamıştı. Bütün aramalara rağmen Tuksavul'a ulaşamayan arkadaşlardı durumu polise bildirmişti. Polis, Tuksavul'un 5 yıldır oturduğu Cihangir Caddesi üzerindeki evine geldi ve ünlü işletmecinin cesediyle karşılaştı.

BOĞULURKEN BIÇAKLANMIŞ
Polİs, hemen girişteki çamaşır odasında yüzüstü yatar vaziyette üzerinde sandalye bulunan Cevat Tuksavul'un kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Boğazında turuncu renkli kaşkol bağlı olarak bulunan ceset üzerinde, yapılan incelemelerde Tuksavulun, 14 yerinden bıçaklandığı tespit edildi. Hemen deliller toplanmaya başlandı. Katilin kimliğini biyolojik inceleme sonucunda ele verebilecek, cesedin sol el avuç içinde 1 adet uzun saç kılı bulundu. Plastik filtreli sigara izmariti, yatak odasındaki kanlı kot pantolon önemli deliller olarak toplandı.

Tuksavul'a ait yazı mukayesesi, buzdolabı üzerinden kan örnekleri alındı. Polisin elindeki en önemli ipucu, Tuksavul'un avucunda bulunan ve katilden kopardığı sanılan saç telleri, kanlı gömleği, sigara izmaritleri ve 2 yabancıya ait parmak izleriydi.

BİR DEĞİL İKİ KATİL VAR
İnceleme sonucunda, ünlü işletmecinin kaşkolla boğulduğu ve aynı anda 14 yerinden bıçaklandığı belirlendi. Cesedin bulunduğu konum itibariyle de Tuksavul'u öldürenlerin 2 kişiden oluştuğu, deneyimli dedektiflerce belirlendi. Polis, saldırganlarla bir süre boğuşan Cevat Tuksavul'un, bir kişi tarafından boğulurken, diğeri tarafından da bıçaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

Tuksavul'un dizüstü bilgisayarının yanı sıra cep telefonu da kaybolmuştu. Tuksavul'un cinayet günü kimlerle görüştüğünün belirlenmesi için telefon kayıtları incelemeye alındı.

ANKARA'DAN GELEN KATİL
Tuksavul, olay gecesi, işletmecisi olduğu Pucci'den çıkmadan önce, "Ankara'dan yeğenim gelecek, onu karşılamaya gidiyorum" demişti. Tek görgü tanığı olan taksi şoförünün "Bardan 500 metre ilerideki otobüs acentasının önünden bir genci arabaya aldık" şeklindeki ifadesi doğrultusunda, polis, Ankara'dan geldiğini tahmin ettiği gencin eşkalini belirledi. Evde bulunan 2 yabancı parmak izinin polis arşiviyle yapılan karşılaştırmasında, izlerden birinin hırsızlıktan sabıkalı Ersin Kartal'a ait olduğu belirlendi. Polis böylece katilin kimliğini belirledi ve Kartal'ın peşine düştü. Yapılan araştırmada, Ersin Kartal ile 15 yaşındaki arkadaşı S.D.'nin cinayetin hemen ardından Çorum'a kaçtığı anlaşıldı.

PARMAK İZLERİ ELE VERDİ
Polİs, kısa sürede her ikisini de yakalayarak gözaltına aldı. İlk sorgulamada, Cevat Tuksavul'la değişik zamanlarda birlikte olduklarını itiraf eden Ersin Kartal ve S.D. İstanbul'a getirildi. Tuksavul ile chat yaparken tanıştıklarını belirten Ersin Kartal (19) ve S.D (15), "Cevat Tuksavul gay odalarında Swartch nicki ile tanınıyordu. O gün beni taksiye aldı. Evine girdikten sonra S.D. de gizlice içeri girdi. Cevat Tuksavul, benim çıplak fotoğrafımı çekmek istedi. Ben de çok kızdım ve yanımda getirdiğim sopayla kafasına vurdum. Kaşkolla boğazını sıkmaya başladım. S.D. ise onu bıçakladı" ifadeleriyle cinayeti kabullendiler. Parmak izi ve saç kılı testi işe yaramış, bir cinayet daha çözülmüştü.

Faili bulabilmenin en kolay yolu parmak izi araştırması
Suç olaylarının aydınlatılmasında en çok kullanılan parmak izi takibi, parmak ucu derisindeki göz ile görülebilen çıkıntılardan oluşuyor. Parmaklara dikkatlice bakılırsa, parmak izlerinin birçok hattın farklı biçimlerde bir araya gelmesiyle oluştuğu dikkat çeker. Derin kesik ve yaralar olmadığı sürece parmak izlerindeki hatlar insan yaşamı boyunca değişmez, değiştirmek de mümkün değil.

ÖLÜNCEYE KADAR DEĞİŞMİYOR
Anne karnında altı aylıkken oluşan parmak izi ölünceye kadar da değişmez. Öldükten sonra en son çürüyen yumuşak dokunun parmak izi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

Parmak izlerinin bu değişmez ve herkes için farklı olan özellikleri, onları kimlik saptama konusunda çok kullanılan bir materyal haline getiriyor.

KİMYASAL YÖNTEM TESPİTİ
Olay yerinde her yerden parmak izi tespit edilmeyebilir. Kağıt, deri, plastik maddeleri üzerinde parmak izi olay yerinde hemen alınamazken, laboratuvarda kimyasal yöntemlerle ortaya çıkarılabiliyor. Olay yerinde karşılaşılan ve hemen sonuç veren parlak ve saydam yüzeylerde parmak izi araştırması, tozlama metoduyla yapılırken, diğer deliller incelenmek üzere şubedeki parmak izi laboratuvarına getiriliyor.

Parmak izleri öncelikle soruşturmayı yapan birimler tarafından olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli şahısların izleriyle karşılaştırılır.

PARMAK İZİ ARŞİVİ VAR
Olay faili meçhul ise olay yerinden toplanan parmak izi örnekleri arşivde bulunan parmak izleriyle bilgisayar ortamında karşılaştırılır. Bu yöntemle çoğunluğu hırsızlık olayları olmak üzere birçok olay aydınlatılmış oluyor. Bulunan parmak izleri arşivde yoksa bekletiliyor. Daha sonra aynı olayla ilgili bir başka şüpheli şahıs yakalandığında izler, bulunan örneklerle karşılaştırılarak gerçek fail belirlenebiliyor.

YARIN
* Polis fotoğrafçılar

* Deliller deforme oldu, soruşturma tıkandı


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır