kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Eslem bebek artık nefes almayı öğrendi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 16 aydan beri solunum cihazına bağlı olarak yaşayan Eslem Karadeniz, hayırseverlerin yardım elini uzatması sayesinde evine kavuştu.

Beynindeki nefes alma merkezinin çalışmaması sebebiyle tıpta 'santral hipoventilasyon' denilen nefes yetersizliği hastalığına yakalanan Eslem, boğazındaki delikten sokulan hortumla solunum cihazına bağlanarak nefes alabiliyordu. Eslem, boğazındaki delik yüzünden de konuşamıyordu.

Yardımcı oldular
Geçtiğimiz ay Bursalı bir işadamı, Eslem bebeğe ev tipi solunum cihazı ve yardımcı tıbbi araçlar temin etti. Yine bir başka işadamı, elektriklerin kesilmesi halinde cihazın devreden çıkarak bebeğin nefessiz kalmasını önlemek için bir güç kaynağı hediye etti. Çocuğu aynı hastalığa yakalanan bir anne de, ABD'den özel kapakçık getirterek, Eslem bebeğin bu cihaz sayesinde ses çıkarabilmesini sağladı.

"Artık evimizdeyiz"
Yaşadığı mutluluğu gözleri dolarak anlatan anne Aynur Karadeniz, şimdi evlerine kavuşmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Eşim inşaatlarda çalışıyor ve maddi gücümüz tüm bu cihazları almamıza yetmeyecekti. Hayırseverler yardımımıza koştu" dedi. Bebeğinin ilaç ve oksijen kullanımına bağlı olarak gözlerinde şaşılık oluştuğunu belirten Anne, "Bunun da geçici olduğu, ilaçların azaltılması sonucu zamanla düzeleceği belirtildi. Yine de göz tedavisi yaptıracağız" dedi.

Engin ARICAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır