kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Mezara her gün üç gül

Zincirlikuyu Mezarlığı'nın dört aydır her gün değişmeyen bir misafiri var. Sekiz yıllık sevgilisi Hakan Balkaner'i bir cinayete kurban veren Feyza Taşan, her gün büyük aşkının mezarına 3 tane taze gül bırakıyor

Feyza Taşan ve Hakan Balkaner... Onlar çocuklukları birlikte geçen ve son 8 senedir büyük bir aşkla birbirlerine bağlı olan iki sevgiliydi. Uzun süren beraberliklerini, mutlu bir yuva kurarak sürdürmek isteyen genç çift, evlilik hazırlıklarına da başlamış, oturacakları evi bile kiralamışlardı. Ancak başlarına geleceklerden habersizdiler. 3 Nisan 2003 tarihinde Maslak'ta bulunan Balkaner Plaza'ya gelen Tuncay Baktimur'un pompalı tüfeğinden çıkan kurşunlarla, Baktimur'un eski eşi Birgül Özmen ve Hakan Balkaner can verdi. Büyük bir aşkla bağlandığı sevgilisini kaybetmenin şokunu uzun süre üzerinden atamayan Feyza Taşan, 4 aydan bu yana hergün sürekli olarak sevgilisinin Zincirlukuyu'da bulunan mezarını ziyaret ediyor. Sabahın erken saatlerinde Balkaner'in mezarına gelen Taşan, duasını ettikten sonra mezarın bakımını yapıyor.

GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI
Aile kabristanında, Dedesi Besteci Muzzaffer İlkar'ın yanına defnedilen Hakan Balkaner'in mezarını, güllerle süsleyen Feyza Taşan, 45 dakikalık ziyaretini dua ederek noktalıyor. Balkaner Plaza'da Pazarlama Müdürü olarak çalışan Taşan, sevgilisinin ölümünün 4'üncü ayında da, mezarının başındaydı. Elinden eksik etmediği dua kitabı ve her mezar ziyaretinde mutlaka yanında getirdiği 3 kırmızı gülle mezar başına gelen genç kadın, gözyaşlarına hakim olamadı. Getirdiği gülleri özenle mezarın üzerine yerleştiren Taşan, çocukluk aşkını asla unutmayacağını haykırır gibiydi. Evlilik hazırlığı içindeyken sevgilisini kaybeden Feyza Taşan, Balkaner Ailesi'ne de çok yakın.

Duruşmalarda da Hakan'ın babası Ali Balkaner'i yalnız bırakmayan Feyza Taşan, her hareketini ona danışıyor. Yaşadığı olayların acısını atlatmakta güçlük çeken Feyza Taşan, psikolojik yardım almak zorunda kaldı. Sevgilisi Hakan Balkaner gibi ailesinin tek çocuğu olan ve üzerine titrenilen Feyza Taşan, olayın ardından ilk günlerde ilaç desteğiyle ayakta durabildi. Taşan, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde de sevgilisinin tabutuna sarılıp sık sık baygınlık geçirmişti. Taşan, Beşiktaşlı olan sevgilisi için siyah bez afiş üzerine beyaz renkle, "Seni çok seviyorum-Feyza" yazdırmıştı. Genç kadın, cenaze töreni boyunca "Beni bırakıp gidemezsin" diye gözyaşı dökmüştü.

Bir kurşunla hayatları karardı
İstanbul Maslak'ta bulunan Balkaner Plaza'ya 3 Nisan 2003 tarihinde pompalı tüfekle baskın düzenleyen Tuncay Baktimur, görevlileri etkisiz hale getirip yöneticilere ait odaların bulunduğu ikinci kata çıktı. Baktimur, eski eşi sekreter Birgül Özmen ile Hakan Balkaner'i öldürdü. Saldırı sonrasında polise teslim olan Baktimur, cinayeti namus meselesi yüzünden işlediğini öne sürerek, "Ali Balkaner orada olsaydı onu da vuracaktım" dedi. Cinayetin işlendiği gün, Ali Balkaner'in İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Yurtbank'ın içini boşalttığı iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması vardı. Ali Balkaner, olay öncesinde kendisini telefonla arayan oğlunun vurulma anındaki silah seslerini duydu. Olayın ardından Balkaner Plaza önüne gelen Ali Balkaner ve Hakan Balkaner'in eski eşi dansöz Sibel Barış sinir krizleri geçirdi. Saldırganın bir dönem güvenlik görevlisi olarak çalıştığı bildirilmişti.

Nehahat KOÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır