kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Babası uyuttu o yuttu

16 yaşındaki tenisçi katıldığı turnuvadaki tüm rakiplerini yendi. Oysa bu başarının arkasında rakiplerin içkilerine uyku hapı atan babası vardı

AYAKTA UYUDULAR
Fransa'da düzenlenen bölgesel bir tenis turnuvasına katılan 16 yaşındaki Maxime Saivraeu, tüm rakiplerini teker teker safdışı bırakıyordu. Yarışma öncesi çok iddialı olmayan bu genç sporcunun başarısı herkesi şaşırtmıştı. Saivraeu, turnuvadaki son maçlarından birinde 25 yaşındaki tenisçi Alexandre Lagardere'in rakibi oldu. Ancak Lagardere maçın ikinci setinde aniden oyunu bıraktı. Usta tenisçi çok yorgun olduğunu söylüyordu. Maçın ardından arabasına binen Alexandre Lagardere, yolda kaza yaptı arabanın içinde can verdi. Yapılan otopsi sonucu Lagardere'in kanında 'Temesta' adlı uyku ilacından bulundu.

20 YIL HAPİS ALACAK
Oysa yakınları onun kesinlikle uyku ilacı kullanmadığını söylüyordu. Polis soruşturma başlattı. Bu arada turnuva devam ediyor ve Saivraeu'nun dışındaki tüm sporcular adeta ayakta uyuyorlardı. Ve final maçı gelip çattı. Ancak 16 yaşındaki Saivraeu maç öncesi kendisine verilen hiçbir şeyi içmiyordu. Durum polisin de dikkatini çekti. Yapılan incelemede sporcuların içeceklerinde 'Temesta' adlı uyku hapından bulundu. Genç sporcusunun babası, oğlunun turnuvayı kazanabilmesi için tüm sporcularının içeceklerine uyku hapı karıştırmıştı. Hırslı baba şimdi 20 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır