kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Çıplak fotoğraf davasını kazandı

Mahkeme, ABD'li yıldız Cameron Diaz'ın eski fotoğraflarının satılmasını engelledi.

Amerika'lı ünlü film yıldızı Cameron Diaz'ın fotoğrafçı John Rutter'a açtığı dava dün sonuçlandı. Mahkeme, güzel yıldızın henüz üne kavuşmadan önce çektirdiği üstsüz resimleri satmak isteyen Rutter'in aleyhinde karar verdi. 21 yaşındayken çektirdiği resimler yüzünden oldukça zor günler yaşayan Diaz, yargıcın "Herkesin vücudunun mahremiyetini koruma hakkı vardır" açıklamasından sonra derin bir nefes aldı. Fotoğrafları satmak isteyen Rutter ise karar sonrasında bir açıklama yapmaktan kaçtı.

FOTOĞRAFÇI SUSUYOR
Basının büyük ilgi gösterdiği mahkeme öncesinde iki tarafın iddiaları sayısız spekülasyona sebep olmuştu. Diaz, Rutter'ın özel bir tanıtımda çektiği fotoğraf ve kamera görüntüleri karşılığında oldukça yüklü miktar para talep ettiğini açıklamıştı. Rutter de Diaz'ın görüntüler için herhangi bir ödeme yapmayacağını açıklamasının hemen ardından resimleri satışa çıkarmıştı. Güzel yıldız da bunun üzerine Rutter'i mahkemeye vermişti. Fotoğrafçı ise "Ben, satış hakkı elimde olan görüntüleri satışa çıkaracağımı, sırf Diaz'ın iyiliği için kendisine söyledim. Satış sonrasında bir tatsızlık yaşanmaması dışında bir amacım yoktu. Şantajla suçlanmam çok saçma" diyerek kendini savundu.

Mahkemenin kendi lehine karar vermesi üzerine "Birçok ünlü de benzer olayla karşılaşıyor. En doğru karar verildi"diyen Diaz, insanların sadece ünlü oldukları için bu tür durumlarla karşılaşmalarının korkunç olduğunu ifade etti. Rutter'in bir üst mahkemeye başvurup başvurmayacağı ise henüz bilinmiyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır