kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Amerikan Başkanları eski filmleri seviyor

'Bütün Başkanların Filmleri' adlı belgesel Amerikan Başkanları'nın sevdikleri filmleri tanıtıyor. Beyaz Saray'daki en popüler film, bir Western klasiği olan 'Kahraman Şerif'

Amerikan Başkanları ne tür filmler izlerdi? İşte bu sorunun cevabını "All The Presidents Films" (Bütün Başkanların Filmleri) adlı belgeselin yapımcısı Bert Kearns verdi. Beyaz Saray'ın 5 bin 500 filmlik listesinde başkanların en çok izlediği film Gary Cooper'ın başrolünü oynadığı bir zamanların unutulmaz Western klasiği 'High Noon' yani 'Kahraman Şerif' çıktı.

Kearns, 'Kahraman Şerif' filmininin Bill Clinton döneminde 30 kez izlendiğini, Einsenhower zamanında 3, halen Başkanlık koltuğunda bulunan George W. Bush'un ise bir kez izlediğini söyledi. Kearns'a göre hemen hemen bütün başkanların bu filmi çok sevmesinin en büyük nedeni filmi bir metafor olarak görmeleri. Kearns "Başkanlar filmi bir metafor olarak görüyor. Çünkü her zaman doğruları yapan yalnız bir adam var filmde. Yani başkanlığın dışarıdan nasıl göründüğünü başarıyla özetleyen bir film" dedi. İşte Başkanların en çok izlediği ve izlemeyi sevdiği filmler

Richard Nixon; Dışarıda Vietnam Savaşı protestoları varken o 1930'lu ve 1940'lı yılların müzikal fimlerini izleyerek teselli buluyordu.

Ronald Regan; Golden Age (Altın Çağ)

George W. Bush ve baba Bush; Humphrey Bogart'ın 'Casablanca'sı, Audrey Hepburn'ün 'Sabrina' ve 'Roma Tatili' fimleri baba ve oğul Bush'ların en gözde filmleri arasında bulunuyor. 1957 yapımı David Dean'in 'Kwai Köprüsü', Kevin Costner'ın 'Düşler Tarlası' da Bush'ların favori filmlerinden.

John F. Kennedy'nin eşi Jackie Kennedy; Daha çok sanatsal filmleri tercih ederdi. İnsanın zihnine derinlemesine nüfuz edebilen Fransız yönetmen Alain Resnais'in ikinci filmi 'Geçen Yıl Marienbad'da ise Jackie Kennedy'nin izlemeyi en çok sevdiği film olarak listede yer alıyor.

Bill Clinton'un eşi Hillary Clinton; Richard Dreyfuss'un 'Sevgili Öğretmenim'i izlemeyi tercih ediyor.

George W. Bush; Koyu bir Austin Powers hayranı olan Bush Air Force One adlı Başkanlık uçağında 'Kurşun Yağmuru'nu izliyor.

Franklin Roosevelt; Kısa filmleri izlemeyi seven Roosevelt genelde "mutlu sonla" biten filmler izlerdi.

Jimmy Carter; 'Gece Yarısı Kovboyu'

Lyndon Johnson; Kendini anlatan 'The President' adlı kası belgesel filmi izlerdi.

Bill Clinton; Adı sakndallarla anılan Clinton'un en gözde filmleri ise 'Çıplak Silah' ve 'Schindler'in Listesi.'


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır