kapat
29.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Gül: Asker gönderme için tezkere gerekli

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Irak'a asker göndermesi için TBMM'den izin alınması gerektiğini savundu.

Dün CNN Türk'teki Manşet programında ve NTV'de soruları yanıtlayan Gül, gerekli iznin TBMM'den alınması sırasında bir sıkıntıyla karşılaşılıp karşılaşılmayacağı sorusu üzerine de, yorum yapmak için erken olduğunu, önceki tezkerelerde bir savaş durumu söz konusuyken, bu kez Irak'ın normalleşmesi konusunun gündemde olacağına dikkat çekti. Asker göndermenin BM ya da NATO çerçevesinde olmasının "çok daha doğru'' olacağını da dile getiren Gül, BM Güvenlik Konseyi'nin 1483 sayılı kararının da Irak'ın yeniden yapılanması yönünde işaret verdiğini söyledi. "Biz oraya ancak bir düzen içerisinde gideriz. Yoksa bu, biz oraya güç gönderiyoruz, nasıl isterseniz öyle kullanın anlamında olmaz'' diyen Gül, "Bu sözlerinizden Türk askerlerinin Türk komutasında olacağı sonucunu çıkarabilir miyiz'' sorusuna, "Evet, ancak bunları konuşmak için daha erken'' yanıtı verdi.

EVE DÖNÜŞ FIRSATI
Gül, ABD'nin PKK/KADEK'in temizlenmesi konusunda da kararlı olduğunu belirterek, "Bu konuda gerekli tedbir alınacaktır. Gerekirse askeri güç kullanılacaktır" dedi. Konunun İran ve Suriye ile koordineli yapılacağını belirten Gül, "PKK, KADEK militanları Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmayı reddederse ne yapılacak?" sorusunu ise "Bu yasa büyük imkan. Reddederse, terör örgütüyle nasıl mücadele edilirse öyle mücadele edilecektir" yanıtı verdi. Gül, PKK bitince Kuzey Irak'ta kalma amacının da biteceğini belirtti.

SÜLEYMANİYE SIRRI
Gül, Süleymaniye olayını da ABD'de gündeme getirdiğini kaydetti. Gül, bu olay gerçekleşince ABD'nin niye Türkiye'yi bilgilendirmediğini sorduğunu belirterek, "Ne ser, ne sır verdiler" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır