kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

CÜNEYT E. KORYÜREK


Haber, yorum ve kelle avı

Her hafta, gazetelerde kendisine verilen bir köşede sadece atletizm konusunda yazı yazan tek kişi benim. Atletizm, hiçbir gazete tarafından ciddiye alınmadığından bu konuda haber yanında yorum yaparım ve atletlerin de haklarını sanki bana düşmüş bir ödevmiş gibi savunurum.

Okuyucular beni arar, NTV'nin neden bu yıl Grand Prix yarışmalarını vermeyeceğini, Süreyya'yı nasıl seyredeceklerini ve daha da ileri giderek, "Neden Süreyya bu kadar az yarışmaya katılıyor" sorularını da bana sorarlar. Hıncal ve ben bu soruyu sorduğumuzda Süreyya ve antrenörü Yücel Kop tarafından kara listeye alındık ve bu "ikili" beni gördüklerinde kafalarını çevirmeye başladılar. Bu nedenle bu konuda hiçbir bilgim ve fikrim yok.

Dünyada 10 binlerce atlet yıllardır Ağustos sonunda Paris'te yapılacak olan Dünya Şampiyonası için yarışıyor, son aylarda Avrupa pistleri, birbirleri ile yarışan atletlerin mükemmel dereceleriyle ısınıyor ve ülkemizdeki atletizmseverler ise bırakın dünyanın en meşhur atletlerinin yarışmalarını, Türk atletlerinin ne yaptıklarını dahi bilemiyorlar. Zira bu sonuçları veren bir kaynak yok. Atletizm Federasyonu'nun web sitesi ise epey gerilerden geliyor.

Şu yarışları izleyebilsek!
Ama, Türk atletizmseverlerine bir müjdem var. Bilmeyenler hemen not etsinler. Bundan böyle Meriç Tafolar'ın www.atletizmin.sayfasi.com sitesinden istedikleri bilgilere ulaşabilirler. Zira hemen tüm yarışmaların sonucunu bulabilecekleri gibi her branştaki en iyi dereceleri de bahtiyarlığına kavuşacaklardır. Diğer taraftan, dünyada olup bitenleri takip etmek isteyenler de www.Tilastopaja.net sitesine girebilirler.

Geçen hafta Yunanistan'da Balkan Oyunları yapıldı ama sonuçları kimse gazete sayfalarında göremedi. Erkeklerde Yunanistan 167, Romanya 143, Yugoslavya 113, Bulgaristan 109 ve Belarus'un aldığı 87 puanın ardından Türkiye 86 puan ile Arnavutluk, Moldova ve Makedonya'nın önünde sıralandı. Bayanlarda ise Romanya, Yunanistan, Yugoslavya, Bulgaristan ve Arnavutluk'un ardında yer aldık. İlk sırayı alan ülkeler iyi atletlerini yarıştırmadılar bile. Bizim federasyon ise, "Parasızlıktan eksik takımla katıldık" dese de farketmiyor. Zira, 1-2 kişi dışında gerçekten götürüp de dereceye girecek atletimiz yok. Ve ben bunları yazdığım zaman, "Kelle Avcısı" oluyorum ve bir gazeteci arkadaş, "kendi egosunu tatmin etmek için federasyona saldırıyor" diye beni uyarıyor!

Bu arada Sydney Olimpiyatları'nın yıldız atleti, 400 metre altın madalya sahibi Cathy Freeman, birkaç yıl ara verdiği pistlerde aradığı heyecan ve motivasyonu bulamadığından olacak, atletizme veda ettiği açıkladı. Ama hiç belli olmaz Marion Jones, Freeman'ı aramış ve gelecek yıl için birlikte çalışabileceklerini söylemiş. Paris'te kazanması beklenen 1500'e ilaveten Faslı El Guerrouj 5000'de şansını deneyeceğini açıkladı.

Bu yıl atletler Dünya Şampiyonası'nı gelecek yılın Olimpiyad'ı için bir hazırlık olarak görüyorlar. NTV'de seyredemeyeceğimiz Grand Prix sonuçlarını, Eurosport'ta yayınlanacak yarışmaları okuyuculara bildireceğim. Dünya Şampiyonası, TRT tarafından verilecek. Gönül isterdi ki TRT, Grand Prix'leri versin ve bizler heyecanlı yarışmaları seyredelim.

Gönül o kadar çok şey istiyor ki!


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır