kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Demirel'e 2.şok

Görevi kötüye kullanmaktan hakkında iki önemli dava yürütülen Turgay Demirel, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun gündemine girdi

Turgay Demirel'in GSGM'ye bağlı amatör basketbol federasyonunu özerk bir biçimde yönetme çabaları Meclis'in de gündemine geldi. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda elde edilen gelirin Basketbol Federasyonu yerine Türk Basketbolunu Geliştirme Vakfı'na (TÜBGEV) aktarılmasını mercek altına aldı. Aslında Basketbol Federasyonu hakkındaki ilk yolsuzluk suçlaması değildi. Federasyon Başkanı Turgay Demirel hakkında açılmış iki önemli dava bulunuyor.

Dava üstüne dava
Bunlardan en önemlisi de Turgay Demirel'in de bağlı bulunduğu GSGM tarafından Ankara 15.Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan 2003/5 esas numaralı dava. Genel Müdürlüğün suç duyurusu üzerine 4.5 yıl hapis istemiyle açılan davanın iddianamesinde federasyonun kayıt, tescil, itiraz ve ceza ödemeleri ile maç yayınları karşılığında TRT'den alınan paranın vakıf hesaplarına kaydırıldığı belirtildi. Zeytinburnu 3.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ise seçim dönemi ve Abdi İpekçi'yle ilgili usulsüzlükler görüşülüyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır