kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Ben Cesar'ım

Şimdi Cafu'ya benzetiliyorum ama hızlı olduğumu görünce Roberto Carlos da derler. Atağa katılmazsam mutsuz olurum. Terim beni alırken bu özelliğimi iyi biliyordu. Baliç ve Arif'le İspanyolca konuşuyorum. Diğerleriyle ise iletişimim hareketlerle.

G.Saray'ın Sporting Lisbon'dan transfer ettiği Cesar Prates, ilk röportajını SABAH'la yaptı. Sempatik tavırlarıyla kendini hemen sevdiren Brezilya sağbek, Cafu'ya benzetilmesinden Fatih Terim'e, takım içindeki arkadaşlıktan gelecekle ilgili planlarına kadar herşeyi SABAH okurlarıyla paylaştı.

"Şimdi Cafu'ya benzetiliyorum. Ama bana göre çok benzemem. İlerde hızımı görenler bu kez Roberto Carlos yakıştırması yaparlar. Başka meziyetlerimi gördükten sonra başkalarına benzetirler. Futbolum tabi ki birilerine benzeyecek ama ben Cesar'ım. Bütün özelliklerimi saha içinde kullanmaya bakarım. Futbol stilimde yıldızlardan birer parça bulmak size kalmış."

Arkadaşlık için erken
Takım içindeki arkadaşlığı konuşmak için henüz çok erken. Sadece İspanyolca bilen Baliç ve Arif ile daha rahat anlaşıyorum. Diğerleriyle şimdilik hareketlerle iletişim kuruyoruz. Ama hepsinin bana yardımcı olmaya çalıştıklarını iyi görebiliyorum. Saha içinde olsun saha dışında olsun hepsine güvenebileceğimi biliyorum. Hep birlikte daha çok şey yaşayacağız. Ve daha da çok iyi arkadaşlarımın olacağına inanıyorum, ama şu anda daha çok başındayım."

Yeniliğe adapte olacağım
İki defa kendi ülkemin dışında oynadım. İspanya, Portekiz bunların ikisi de benim ülkemin kültürüne benziyor. Ama sonuçta orada da kendi ülkemizin uzağındasınız. Bir özleminiz var. Adaptasyona gelince, Bunu Türkiye'yi özel bir sorun olarak görmemek lazım. Bunu yeniliğe bir adaptasyon olarak görmek lazım. Yeni bir ülke yeni bir takım yeni bir dil, ama daha önce bunu iki kez daha yaşadığım için adaptasyon sorunumu kısa bir sürede çözeceğim. O zaman saha içindeki performansım da artacaktır."

Terim beni iyi anlıyor
Futbol kumaşımda atağa yatkınlık var. Bu beni diğer defans oyuncularından farklı kılan bir detaydır. Fatih Terim, benim bu özelliklerimi biliyordu. Bu özelliklerimden zaten beni Galatasaray'da görmek istedi. Bu da beni mutlu etti, çünkü eğer atağa katılmazsam, kendimi gösteremem. Sahip olduğum yeteneklerimi sahaya yansıtamam. Benim ofansif yönümü görmek istiyorsanız, hazırlık maçlarında ileri çıktım ortalar yaptım. Eğer ki defansımı zayıf bulanlar varsa onlara da karşı bir örnek verebilirim Hannover maçında topu gol çizgisinden çıkarttım."

Bu tam sevdiğim tarz
7 yılık evliyim. 5 yaşında kızım, 13 aylık oğlum var. Ben ailesi için yaşayan biriyim. Futbol dışında her şey benim için aileden ibarettir. Son 1.5 yıldır kalitem ve yeteneklerim doğru kullanılmadı. Takımın sistemi buna müsait değildi. Şimdi hocam yeteneklerimi tanıdıkça bunları kullanmamı istiyor. Benim istediğim de bu. G.Saray'da şu ana kadar oynadığım ve hocamın verdiği taktik zaten zevk aldığım futbol şekli. Hocamın bana güvenini boşa çıkarmamak için çalışacağım."

Yaşar YALÇIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır