kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Zana 'Eve Dönüş'e tepkili

AİHM kararı uyarınca yeniden yargılamaları devam eden DEP eski milletvekillerinden Leyla Zana, dünkü duruşmada "Eve Dönüş" yasasını eleştirdi.

Davanın dünkü 5. duruşmasında, savunma yapan Leyla Zana, bu hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen Topluma Kazandırma Yasa Tasarısı'yla ilgili görüşlerini anlattı. Zana, "Hükümet yetkililerinin açıklamalarına göre, yeni bir sayfa açılacak, yeni bir yasa çıkarılacaktı. Bu yasa ile yıllardır özlenen toplumsal barış sağlanacaktı. Eskilerden farklı ve asla pişmanlık veya itirafçılık yasası olmayacaktı. Ne yazık ki, açılanın yeni bir sayfa olmadığı anlaşılmaktadır" dedi. "Topluma Kazandırma Yasası'nı, eskinin makyajlanarak sunulması" olarak nitelendiren Zana şöyle devam etti "Kalıcı barış ancak insan onuru korunarak sağlanabilir. İnsanlara pişmanlık, ihbarcılık, itirafçılık gibi onur kıran duruşlar dayatılarak barış sağlanmaz. Demokratik uygarlık çağına yürümekte olan Türkiye'de, devletin, yurttaşına pişmanlığı bir pazarlık koşulu olarak kullanması en basit tanımlamayla ayıptır. Ayrıca ahlaki de değildir."

"Eskide ısrar etmek, çözümsüzlükte ısrar etmektir" diyen Zana, son günlerde tırmandırılmak istenen gerilim ve provokasyonların karanlık güçleri yeniden aktifleştirdiğine de dikkat çekti. Duruşma, mahkeme heyetinin tahliye talebini reddetmesiyle sona erdi. Duruşmayı Avrupa Parlamentosu adına izleyen Ozan Ceyhun, tahliye kararı çıkmamasının Türkiye'nin AB üyeliğine zarar vereceğini savundu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır