kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Erdoğan: Bakanlarımı harcama çabaları beyhude

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ı savunan Başbakan, "Bazı menfaatlerine engel konduğu için onu harcama yoluna başvurmaları beyhudedir. Boşuna yorulmasınlar" dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün TOBB'un bölge toplantısı için Diyarbakır'a, buradan da deprem konutlarının temelini atmak için Bingöl'e gitti. Her iki gezide de, protesto gösterisi ihtimaline karşı polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Erdoğan gelmeden önce şehri kontrol eden güvenlik güçleri, Erdoğan'ın çevresinde kuş uçurtmadılar.

Erdoğan'a, Ankara'dan Diyarbakır'a özel uçakla yaptığı yolculukta, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'nün yanı sıra "Diyarbakırlı işadamı" sıfatıyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım eşlik etti. Erdoğan'ı Havaalanı'nda karşılayan heyete 100'e yakın aracın oluşturduğu konvoy eşlik etti. Diyarbakırlılar, Başbakan ve beraberindeki heyete sevgi gösterisinde bulundu. Havaalanı'ndaki izdiham sırasında sehpalar kırıldı, bazı vatandaşlar ezildi. Şehre girerken de, yol boyunca caddelerde sıralanan bölge halkı Başbakan'ın geçişini el sallayarak izledi.

Erdoğan, Diyarbakır'da önce Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Buğday ve Pamuk Pazarı'nın açılışını yaptı, daha sonra mikrokredi ile ilgili ilk çekin verileceği TOBB Bölge Toplantısı'na katıldı. Cuma namazı için toplantıya verilen arada Ulu Cami'ye gelen Erdoğan, geniş güvenlik önlemleri altında, vatandaşların alkışlarıyla camiye girdi. Erdoğan, namazdan sonra sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi, toplantıya devam etti.

GAZETESİ OLAN KONUŞUYOR
Erdoğan, Diyarbakır'da TOBB'un toplantısında yaptığı konuşmada, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı savundu. Oğlunun Çeşme-İtalya arasında feribot işlettiği, feribotun parasını borç olarak veren şirketin devletten ihalesiz feribot kiraladığı, söz konusu şirketle Yıldırım'ın ilişkisinin geçmişe dayandığı iddialarına karşı Erdoğan şunları söyledi

"Bakan olmadan önce dürüst olarak yapmış oldukları faaliyetlerini farklı şekilde yansıtarak, bazı menfaatlerine engel konduğu için onu harcama yoluna başvurmaları beyhudedir. Bu yaklaşımlardan netice alamayacaklardır. Boşuna yorulmasınlar."

Erdoğan, ABD'yle ilişkiler nedeniyle Hükümet'e yönelik eleştirileri de şöyle yanıtladı "Siz değil miydiniz tezkere geçmedi diye eleştirenler. Devlet yönetiyorum. Bakkal dükkanı yönetmiyorum. Stratejik ortakla ilişkinizi bir anda kesemezsiniz. Elinde gazetesi, televizyonu olan konuşuyor. Öfkeyle kalkan zararla oturur."

Bingöl'de kalıcı deprem konutlarının temel atma törenine de katılan Erdoğan yaptığı konuşmada, "Türkiye'de politika kurusıkı atmayla yürütülüyordu, biz kurusıkı atamayız'' dedi. Erdoğan daha sonra Ankara'ya döndü.

Banu AKTAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır