kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'Trump'da ilk raund Uzanlar'ın

Uzanlar, ünlü Trump Tower'dan almaktan son anda vazgeçtikleri iki daire için ödedikleri kaporanın 5 milyon dolarını kurtardılar

İmar Bankası ve Çukurova Elektrik'te yaşanan gelişmeler nedeniyle çok sıkıntılı günler yaşayan Uzan Ailesi'nin yüzü Amerika'dan gelen bir mahkeme kararıyla güldü. Uzanlar, Trump Tower'dan 1999'da aldıkları iki daire için ödedikleri kaporanın yüzde 15'ini kurtardı. Donald Trump tarafından 1983'te yaptırılan 'Trump Tower', politikacılardan, soylulara, sanatçılardan işadamlarına kadar birçok zengine ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın en zenginlerinin kaldığı bu binada Uzanlar iki daire almıştı. Birleşmiş Milletler binasının karşısındaki 90 katlı World Trump Tower'dan 31.8 milyon dolara toplam iki daire almak isteyen Uzan Ailesi, bunun için toplam paranın yüzde 25'ini yani 8 milyon doları kapora olarak yatırmıştı.

Ancak 11 Eylül terör saldırısının ardından bütün fikirlerinin değiştiğini kaydeden Uzan Ailesi, 89'uncu ve 90'ıncı katlarda bulunan iki evini (ki bunlardan biri çatı katı yani Penthouse katı olarak biliniyor) almaktan vazgeçmiş ve kaporayı geri istemişti. Ancak yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Uzan Ailesi, Trump'a dava açmıştı.

'TEMYİZE GİDEBİLİRİZ'
Eyalet Temyiz Mahkemesi yargıcı Alice Schlesinger, açılan davayı karara bağlayarak yatırılan 8 milyon dolarlık depozitonun 3.2 milyon dolarının Trump'ta kalmasının doğru olacağını bildirdi. Trump konu ile ilgili olarak şunları söyledi "Biz toplam paranın yüzde 10'unu alabildik. Ancak yüzde 25'ini almak bizim hakkımızdı. Temyize gidebiliriz."

Uzanların avukatı David Rosenberg ise, "Trump yüzde 10'luk payı yani 3.2 milyon doları aldı. Ancak bütün tavsiyelere rağmen bu parayı kabul etmiyor" dedi. Cem Uzan, çatı katını alabilseydi Manhattan'da bir daire için ödenen en yüksek parayı vererek rekor kıracaktı.

BİLL GATES'İN KOMŞUSU OLACAKTI
Uzan kardeşler 90 katlı "milyarder yuvası"ndaki daireleri almaktan vazgeçmeselerdi Microsoft'un sahibi Bill Gates'le komşu olacaklardı. Trump Towers'dan kat alan ünlüler arasında Elton John, Brunei Prensi Al-Muhtadee, İngiltere Kraliçesi Elizabeth de bulunuyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır