kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Yuvacık Barajı için Üçer ve Sirmen'e suç duyurusu

TBMM Yuvacık Araştırma Komisyonu, başta Sefa Sirmen ve Erol Üçer olmak üzere, işadamı ve bürokratlar için suç duyurusunda bulundu

TBMM İzmit Kentsel ve Endüstriyel Su Temin (Yuvacık Barajı) Projesi Araştırma Komisyonu, İzmit eski Belediye Başkanı CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, barajı yapan Türk firmalarının yöneticileri ve 11 bürokrat hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

4 aylık inceleme sonrasında Yuvacık Barajı'nda devletin zarara uğratıldığı kararına varan komisyon, 11 eski bakan ve bürokrat hakkında Yüce Divan talebiyle soruşturma komisyonu kurulmasını istemişti.

Komisyon Başkanı Muzaffer Baştopçu, Yüce Divan talebine ilişkin ilk adımı dün attı. Raporu Meclis Başkanlığı'na teslim eden Baştopçu dün sabah Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na suç duyurusunda bulundu. Sirmen ve bürokratlar hakkındaki suç duyuruları, 11 eski bakan hakkında Yüce Divan talebinin kabul edilmesi halinde bu dosya ile birleştirilecek ve Yüce Divan'a görülecek.

Raporda, eski Başbakan Tansu Çiller, bakanlar Murat Karayalçın, Aykon Doğan, İsmet Atilla, Halil Çulhaoğlu, Mehmet Dönen, Ufuk Söylemez, Mustafa Yılmaz (CHP Gaziantep Milletvekili), Necmettin Cevheri, Veysel Atasoy ve Ekrem Ceyhun hakkında Yüce Divan talebiyle soruşturma komisyonu kurulması istendi. Ayrıca, dönemin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, Belediye Başkanvekili Kadri Veziroğlu, barajı yapan firmalardan Gama'nın Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer ve Güriş Yönetim Kurulu Başkanı İdris Yamantürk'le bürokratlar, Ayfer Yılmaz, Osman Birsen, Nevzat Saygılıoğlu, Aydın Karaöz, Osman Ataman, Murat Kudat, Bülent Özgün, Serhat Şamlıoğlu, Osman Emed, Necati Özfırat, Yavuz Arınsoy, Bahaettin Güngör hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Fatih ATİK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır