kapat
19.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Yağlı gıda göğüs kanserine davet

90 gramın üstünde yağ alıyorsanız aman dikkat. Gögüs kanserine yakalanma riskiniz iki katına çıkıyor

Tatlılar, pastalar, kızartma, et... Bol yağlı gıdalarla beslenen bir bayansanız dikkat. 13 bin kadın üzerinde yapılan bir araştırmaya göre günde 90 gram ve üstünde yağ alıyorsanız göğüs kanserine yakalanma riskiniz iki katına çıkıyor. İngiltere'de bulunan Cambridge Üniversitesi Beslenme Bölümü Başkanı Dunn Human, kadınların günde en fazla 40 gram yağ almaları gerektiğini söyledi.

Saygın tıp dergisi Lancet'e de yazan İngiliz doktor, obez olmanın da göğüs kanseri riskini artıran bir faktör olduğunun bilindiğini, ancak gün içerisinde yenen gıdalardaki yağ miktarının da çok önemli bir rol oynadığını söyledi.

Beslenme bölümünün yöneticilerinden Dr. Sheila Bingham da yaptığı açıklamada "Doymuş yağ oranı yüksek gıdalar bu açıdan büyük risk. Bu tip yağlar süt, tereyağı, et, bisküvi ve kek gibi kimi tahıllı gıdalarda bulunuyor" diye konuştu. Uzmanlar, söz konusu araştırmanın beslenme ve kanser arasındaki olası risk bağlantısını gözler önüne serdiğini belirterek özellikle gelişmiş ülkelerde kanser oranlarının, beslenme alışkanlıklarıyla bağlantılı olarak arttığına dikkat çekti. Araştırmayı gerçekleştiren doktorlar, en çok yağ tüketen kadınların yüzde 20'sinin, en az tüketen yüzde 20'lik gruba oranla iki kat daha fazla risk altında olduğunu belirtti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır