kapat
10.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Askerden krize çözüm önerisi

Süleymaniye'de 11 Türk askerinin rehin alınmasının ardından yaşanan gelişmeler Genelkurmay Karargahı'nda masaya yatırıldı.

Toplantıda ağırlıklı olarak, "Sorumlular bulunsun" ve "Benzeri olayların tekrarlanmaması için mekanizma oluşturulsun" istekleri üzerinde konuşuldu.

Olayı araştırmak üzere oluşturulan Teknik Araştırma Komite, toplantısına bir gün gecikmeli olarak başladı. Kerkük'te önceki gün bir araya gelmesi gereken taraflar "sakin ortam" gerekçesiyle toplantının Ankara'da yapılmasını kararlaştırdı. Genelkurmay Başkanlığı'nda dün saat 14.00'de çalışmaya başlayan komitede Türk heyetinin başkanlığını Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Köksal Karabay, ABD'lileri NATO Müttefik Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral John Silvester üstlendi. Komisyon toplantısında, her iki taraftan albay ve binbaşı rütbelerinde 3'er subay daha hazır buldu. Türk heyetinin içinde Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Dairesi Genel Müdürü Tahsin Burcuoğlu da yer aldı.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Amerikalı Orgeneral James Jones'a, önceki gün yaptığı görüşmede Türkiye'nin rahatsızlığı net ifadelerle aktarılmış ve sorumluların mutlaka cezalandırılmasının beklendiği iletilmişti. Jones'a konunun NATO gündemine taşıyabileceği de belirtilmişti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır