kapat
10.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Cheney devrede

Başbakan Tayyip Erdoğan ve ABD Baskan Yardımcısı Dick Cheney, 72 saatlik bir süre içinde tam üç kez telefonla görüşerek Türk-Amerikan ilişkilerindeki krizin aşılması için yepyeni bir siyasi eksen yarattı.

Haftasonu gerçekleşen iki konuşmada Süleymaniye'deki krizi konuşan iki lider, salı gecesi geç saatlerde gerçekleşen üçüncü telefon gorüşmesinde ise bu hafta ABD Senatosu'na gelen ve sözde Ermeni olaylarına da atıfta bulunan tasarıyı konuştu.

Erdoğan, bu tasarının hassas bir zamanda Türk-Amerikan ilişkilerini son derece zedeleyeceğini belirterek, Cheney'den tasarının engellenmesi için aktif olarak devreye girmesini istedi. Cheney de bu güne kadar Senato nezdinde bu konuda ceşitli girişimleri olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde de temaslarını sürdüreceği sözünü verdi. Beyaz Saray'a yakın bir isim, SABAH'a yaptığı acıklamada hükümetin Orta Doğu konusunda en tecrübeli isimlerinden olan ABD Başkan Yardımcısının şu anda kabine içinde Türkiye'yle ilişkilerin düzelmesini savunan en önemli isim olduğunu söyledi. Bu arada Dışişleri Bakanı Gül'ün Ermeni Soykırım yasa tasarısının kabul edilmesi halinde ABD'ye gitmeme eğilimi belirdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır