kapat
10.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Kuşadası'nda turist bayramı

Dünyanın en büyük ve en lüks yolcu gemileri dün Kuşadası Limanı'nda buluştu. Limana yanaşan 5 gemideki 8 bin 700 turist Kuşadası esnafının yüzünü güldürdü

Kuşadası dün tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Golden Prenses, Costa Atlantica ve Queen Elizabeth gibi dev transatlantiklerin yanı sıra Olimpic Voyager ve Melody isimli gemilerle Kuşadası'na bir günde tam 8 bin 700 turist giriş yaptı. Üç dev transatlantiğin Kuşadası Limanı'ndaki görüntüsü ise adeta muhteşem bir tablonun güzelliğini yansıttı.

Ada'da bulunan yerli ve yabancı turistler, bu manzarayı izlemek üzere sahillere koştu. Gemilerden inen 8 bin 700 turist önce otobüslerle Efes ve Meryemana'yı ziyaret etti, ardından da turistik ilçenin alışveriş merkezlerini gezdi. Ancak, gemilerin limanda kalış sürelerinin az olması, esnafların tepkisine yol açtı. Esnaflar, bu kadar kısa sürede turistlerin alışveriş yapmaya imkan bulamadığından yakındı. 5 gemi Kuşadası Liman işletmeleri Müdürlüğü'ne de 200 milyar liraya yakın konaklama ücreti ödedi. Limana ilk giren transatlantik, Queen Elizabeth oldu. Saat 07.00'de demirleyen dev gemi, bin 850 yolcusunu alışveriş ve turistik gezi için karaya çıkarttı. Gemi saat 18.00'de limandan ayrıldı.

LİMAN PARA KAZANDI
Costa Atlantica transatlantiği Kuşadası Limanı'na sabah saat 07.00'de girdi. 2 bin 150 yolcu taşıyan dev gemi, ilçede çok az kaldı. Bu nedenle yolcularının bir bölümü karaya çıkmaktan kaçındı. Gemi saat 13.30'da limandan ayrıldı. Golden Princess, saat 13.30'da limana giriş yaptı ve saat 19.00'da Kuşadası Limanı'ndan ayrıldı. Kuşadası'na bin 200 yolcu ile giriş yapan Melody isimli gemi de saat 14.30'da demirledi.

Gece saat 22.00'ye kadar limanda demirli kalan Melody'nin yolcuları Kuşadası'nı bol bol gezme fırsatı buldu. Olimpia Voyager de öğlen saatlerinde Kuşadası Limanı'na giriş yaptı. Saat 14.00'de demirleyen Olimpia Voyager'in 600 yolcusu saat 20.00'ye kadar Kuşadası'nda kaldı.

KRALİÇE SON SEFERİNİ YAPTI
İngiliz bandıralı ünlü Queen Elizabeth transatlantiği dün son seferini yaptı. Kuşadası dönüşü seferden kaldırılacak olan Queen Elizabeth'in jilet olacağı, içindeki antik eşyaların ise açık artırma ile satılacağı bildirildi. Daha önce iki kez seferden çekilmek istenen geminin, gemiye adını veren İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in geminin seferden kaldırılmasını istememesi üzerine jilet olması engellenmişti. Queen Elizabeth'in yerine Queen Mary isimli dünyanın en

büyük transatlantiğini inşa eden İngilizler, Kraliçe'yi böylelikle ikna edebildi. Dünyanın en büyük gemisi olan Queen Mary'nin de önümüzdeki ay içerisinde ilk seferini Barcelona üzerinden Kuşadası'na yapacağı açıklandı.

Devrim İNCE


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır