kapat
10.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Turizmi Türkler kurtardı

Irak Savaşı ile birlikte rezervasyon iptallerine uğrayan turizmcileri yerli turistler kurtardı. World of Wonders'ın telefonları bile kilitlendi

2002 yazında çok iyi bir yıl geçiren turizmcilerin yüzünü bu yıl Türkler güldürdü. Irak Savaşı'nın ardından iptal edilen rezervasyonlar savaşın bitmesinin ardından "patlama" yaparak geri dönmedi. Ancak Temmuz ayı ile birlikte yerli turistlerin güneye akın etmesi ile moraller düzeldi. Türkiye genelinde 9 bin 500 yatak kapasitesi bulunan World Of Wonders'in Satış ve Pazarlama Koordinatörü Vadi Karatopraklı, "Temmuz ile birlikte telefonlarımız kilitlendi. 4 otelimizde de yer sıkıntımız var" diyerek özellikle yerli turistlerden büyük talep gördüklerini söyledi.

Karatopraklı, yıllık bazda yurtdışından gelen turist sayısında yüzde 20 oranında bir gerileme beklediklerini ifade ederken, 2003 yılı için umutlu olduklarının altını çizmeyi ihmal etmiyor. Ancak burada parantez içinde şunları söylemekten de geri kalmıyor "Gerçi ben yine kriz bekliyorum ama."

PARA HARCAMIYORLAR
Özellikle Almanya'daki durgunluğa değinen Karatopraklı, "Türkiye'ye en çok Alman turist geliyordu. Ancak ekonomik durgunluk nedeniyle orada kimse tatili düşünemez oldu. Para harcamaz oldular. Şu anda Türkiye pazarında biz inanılmaz iş yapıyoruz. Telefonlarımız kilitleniyor. Bugün bilgi almak için arayanlar yarın rezervasyon için geri döndüklerinde yer bulamıyorlar" derken rakamlarla da bunu doğruluyor.

Şu anda özel mimarisi ile dikkat çeken Topkapı ve Kremlin Palace tamamen dolu. Kremlin'deki 2 bin 100 turistin yüzde 60'ı, Topkapı Palace'taki 2 bin 200 müşteriden yüzde 30'unu ise yerli turistler oluşturuyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır