kapat
09.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

İlhan Mansız yanlış yaptı

Beşiktaş büyük bir kulüp. Kuralları var. Kıyafet de bunlardan biri. İlhan'ın havaalanına farklı bir kıyafetle gelmesi bence yanlıştı

Beşiktaş'ın ve Türk futbolunun yıldızı Sergen Yalçın krizlerle anıldığı bir dönemde İsviçre kampında ilk kez SABAH'a konuştu. Açık sözlülüğü ile tanınan Sergen yine her soruya yanıt verdi, içindekini dışına yansıttı.

İlk sorumuz kampla ilgiliydi. "Son 5 yıldır ilk kez bir hazırlık döneminde bütün idmanlara katılıyorum" diyerek söze girdi, ardından da konuyu kilolarına getirdi "Geçtiğimiz yıl kampa 89 kilo gelmiştim. Tatilde futbolcular 4-5 kilo alır. Çalışmalarla birlikte geri verir. Lig başlayınca da kilo oturur. Geçen seneki kilom nedeniyle dizime fazla yük binmişti. Sakatlık riskim fazlaydı. Ancak bu yıl çok iyi bir tatil dönemi geçirdim. Bu kampa 85 kilo geldim. Şu anda 84 kiloyum. Lig başladığında 80'in altına ineceğim. Bu benim için çok iyi bir kilo. Sakatlık riskini azaltıyor. En son Trabzon'da 80'i bulmuştum."

20 golden fazla atarım
Geçen sezon 11 gol attığını hatırlatıp "Bu sene 15 golü geçer misin?" diyoruz. "Ne 15'i, sakatlık yaşamazsam 20 golü aşarım" karşılığını veriyor. "Zaman ve şartlar insanı olgunlaştırıyor" diyen Sergen, "Geçtiğimiz sezon ligin başında çok sıkıntılı bir dönemden geçtim. Birçok sorunla uğraştım. Sezon sonuna doğru açıldım. Şu an geçen sezondan daha iyiyim. Büyük ve özel bir hayran kitlemin olduğumun biliyorum. Bu sezon onlara, tabir yerindeyse futbol resitali sunacağım. Türkiye bu sezon futbola ve Sergen'e doyacak" iddiasında bulunuyor. Sergen, "Yıllardır futbolun zirvesindeyim. Transferlerimle, futbolumla hep zirvede oldum. 31 yaşımdayım, tecrübemin zirvesindeyim. En az iki yıl daha o tahtan inmeye niyetim yok" sözleriyle de mütevazi olmayacağını söylüyor.

Sergen'e yönetimle para krizi yaşayıp yaşamadığını soruyoruz. "Herhangi bir kriz olmadı. Olmaz da. Çünkü aramızda çok iyi bir ilişki var. Bana yaklaşımları her zaman olumlu. Gerek başkanımız Serdar Bilgili, gerekse Hüsnü ağabey ile çok iyiyiz. Ben paralarımın değerlendirilmesi için kontrolünü bile Hüsnü ağabeye verdim. Böyle bir durumda kriz olması mümkün mü? Aramızda yönetici futbolcu değil, ağabey kardeş ilişkisi var" karşılığını veriyor.

Devler Ligi'ni bekliyorum
Sergen burada bir parantez açmadan da duramıyor "Ancak geçtiğimiz yıl anlaşma yaparken büyüklerimle oynayacağım maç sayısına ve performansıma göre bir iyileştirmeyi konuşmuştuk. 40 maça ayrı, 30 maça ayrı para ödenecekti. Maç başına geçen sezon 30 milyar alıyordum. Bu sezon için 40 milyar takdir ettiler. Ben de 'eyvallah' dedim. Aldığım para bir futbolcu için iyi, Sergen için yeterli para."

Sergen'e "Şampiyonlar Ligi'nde final olur mu?" diyoruz. O iddialı futbolcu bu kez kendini frenliyor "Şampiyonlar Ligi çok farklı bir durum. Rakipleriniz hem kadro ve bütçe açısından dev kulüpler. Bu yüzden Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkarız demek çok iddialı bir demeç olur. Bunun için kura çekimini beklemek gerek. Ancak Avrupa maçlarını Sergen olarak bekliyorum. Onlara Sergen olarak güzel sürprizler hazırlıyorum. Beklesinler ve beni izlesinler."

G.Saray maçı unutulmaz
Sergen'e unutamadığı maçı sorduğumuzda hiç düşünmüyor? "G.Saray'la oynadığımız final maçını ve 90'da attığım şampiyonluk golünü unutamam. İnanılmaz bir keyif aldım. O anki zevki hiçbir yerde yaşamadım."

Yıldız futbolcu yeni transferleri de değerlendirirken, "Ahmet Hassan ve diğerleri iyi bir piyasa yapıp geldi. İyi olmasalar gelemezlerdi zaten. Genç Serdar Özkan da çok yetenekli ama daha 16 yaşında. Zamana ihtiyacı var, kafasını karıştırmamak gerekir" dedi. Sergen, Cordoba için de ilginç tespitlerde bulunarak, "Burada aldığının iki katı önerilmiş. Profesyonel düşünmek lazım. Gitmek istemesi normal. Ona kızmamak gerekir" görüşünü ortaya atıyor.

Herkes kurallara uyacak
Son sorumuz İlhan Mansız'ın yarattığı kriz ile ilgili oldu. Sergen bu soruya ise şöyle yanıt verdi "Beşiktaş büyük kulüp. Kuralları var. Kıyafet de bunlardan biri. Herkes uyuyor. Hocalar bile istenilen kıyafetleri giyerken İlhan'ın havalimanına farklı kıyafetle gelmesi yanlıştı. Bir takımın teknik direktörü, antrenörü, menajeri, kaptanı ve bütün futbolcuları uyup geliyorsa; her futbolcu aynı şekilde. Öyle gelmemeliydi. Benim konuşmama, uyarmama gerek yok. Sinan Ağabey gereken uyarıyı yaptı.

Yine şampiyonuz
Beşiktaş kadrosunu korudu ve iyi transferler yaptı. Ben iki yıl daha Beşiktaş'ın şampiyon olacağına inanıyorum

Sergen'e Beşiktaş'ta Lucescu, G.Saray'da Terim ve F.Bahçe'de Daum var. Şampiyonluk yarışı ne olur?" diyoruz. Yıldız futbolcu, "Geçtiğimiz yıl şampiyonluğa ulaştık. Lig her sene çetin bir şekilde geçiyor. Teknik direktörler şampiyonluk için önemli bir etken ama şampiyonluk demek değil. Bir çok unsur var. Futbolcular, yönetim, taraftar, basın, hakemler... Ben iki yıl daha Beşiktaş'ın şampiyon olacağı inancını taşıyorum" sözleriyle noktayı koyuyor.

Hayri ÜLGEN - Fatit DOĞAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır