kapat
09.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Kadını takip ettiler Zeki'yi yakaladılar

Polis, yine "Ya para ya kadını takip edeceksin" anlayışıyla hareket etti. TEDAŞ yöneticisi Hasan Balıkçı'nın azmettiricisine eşini izleyerek ulaştı

TEDAŞ Şanlıurfa Müessese Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı'nın öldürülmesi olayının azmettiricisi olarak aranan işadamı Zeki Akkoyun, polisin birçok olayda kullandığı 'kadını izleme' yöntemiyle yakalandı. Mersin'de oturan eşi Filiz Akkoyun'u takibe alan Adana Polisi, hedefine ulaştı ve azmettirici işadamını Antalya'da Örnekköy Plajı'nda yakaladı. Akkoyun, dün çıkarıldığı mahkemede hakkındaki gıyabi tutuklama kararının vicahiye çevrilmesi sonucu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BİR AY İZLENDİ
TEDAŞ Şanlıurfa Müessese Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı'nın öldürülmesi olayının ardından katil zanlılarının ifadeleri sonucu Adana'da bir poşet fabrikasının sahibi Zeki Akkoyun azmettirici olarak aranmaya başlandı. Adana Polisi, "suçluyu yakalayabilmek için ya parayı ya kadını takip edersin" mantığından yola çıktı ve Akkoyun'un Mersin'de oturan eşi Filiz Akkoyun'u izlemeye başladı. Bir ay boyunca genç kadını takip eden polis, Akkoyun'un Antalya'ya gitmek üzere dört kişilik bilet aldığını belirledi. Bunun üzerine polis ekipleri de Antalya'ya giderek sıcak takibi burada sürdürdü.

FOTOĞRAFINI ÇEKTİLER
İzlendiğinden habersiz çocuklarıyla birlikte Antalya'ya giden Filiz Akkoyun, polisi de peşinden kocasına götürdü. Polis, Antalya'da Güzeloba Mahallesi Alp Sokak'taki iki katlı dubleks eve yerleşen Akkoyunlar'ı takibi sürdürmeye başladı.

Daha önce kaldığı iki katlı villadan dışarı çıkmayan Akkoyun, eşi gelince bahçeye çıktı. Burada bekleyen istihbarat elemanları Akkoyun'un uzaktan görüntüledi. Bu fotoğraflar önce ilgili emniyet müdürlüklerine gönderildi. Önceki gün hedefin doğru olduğuna emin olan özel ekip, saat 16.00 sıralarında dışarı çıkan Akkoyun'u plajda koluna girerek kıskıvrak yakaladı. Üstündeki şortla karşısında polisi gören Akkoyun önce şaşırdı ancak kimliğini inkar etmedi. Üzerinde ve kaldığı villada silah çıkmayan Akkoyun, Asayiş Şubesi'ne götürüldü. Burada bir gün gözaltında kalan Zeki Akkoyun daha sonra Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrilerek tutuklandı ve Antalya E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Bu arada polisler tarafından cezaevine götürülürken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akkoyun, "Ben kimseyi adam öldürtmesi için azmettirmedim. Cinayeti işleyen kişi namusu için katil olduğunu söyledi. Bunların hepsi dosyalarda var. Ben suçsuzum" dedi.

Aksu'dan tebrik
Gelişmeleri yakından izleyen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya , Akkoyun'un yakalandığı bilgisi bir ziyaret için gittiği Azerbaycan'da iletildi. Ayrıntılı bilgi notu Özel Kalem Müdürü tarafından iletilen Aksu, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'i arayıp, "Başta siz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim" diyerek kutladı.

Yusuf DALAMAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır