kapat
06.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

İzmit Belediyesi'ne icra şoku

Maliye Bakanı, Sefa Sirmen döneminde başlatılan projeler nedeniyle İzmit Belediyesi'nin devlete olan 2.8 katrilyonluk borcunu tahsil etmek için icra takibi başlattıklarını açıkladı

Maliye Bakanlığı, başta Hazine'yi milyonlarca dolar zarara uğratan Yuvacık Barajı olmak üzere CHP milletvekili Sefa Sirmen'in başkanlığı döneminde başlatılan projelerden dolayı İzmit Büyükşehir Belediyesi'nin devlete olan 2.8 katrilyonluk borcunu tahsil etmek için harekete geçti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Meclis Araştırma Komisyonu'na gönderdiği yazıda, icra takibini başlattıklarını açıkladı.

İzmit Büyükşehir Belediyesi'nin devlete olan borçlarının tahsil edilmesi, Hazine Müsteşarlığı Borç Uzlaştırma Komisyonu'nda gündeme geldi. Müsteşarlık, belediye yetkililerini komisyona davet ederek borçların ödenmesinde uzlaşma sağlamak için masaya oturdu.

150 YILDA TAHSİLAT
Yapılan toplantı sonrasında, İzmit Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine'ye olan 2.8 katrilyonluk borcunu hiçbir biçimde ödeyemeyeceği ortaya çıktı. İlk olarak belediyenin, İller Bankası payına el koymayı planlayan Hazine, tahsilatın 150 yıl sürme ihtimali üzerine bundan vazgeçerek icra yöntemine başvurma kararı aldı.

Alacak bilgilerini Maliye Bakanlığı'na gönderen Hazine Müsteşarlığı, kamuya ait alacağın belediye gelirlerine el konarak tahsil edilmesini istedi.

Hazine Müsteşarlığı'nın talebi üzerine harekete geçen Maliye Bakanlığı, Yuvacık Barajı'ndan 2.6 katrilyon ve İzgaz projesinden 211 trilyon olmak üzere toplam 2.8 katrilyon liralık alacak için icra takibi başlattı. Amme Alacaklarının Tahsili Kanunu çerçevesinde belediyenin tüm gelirlerine el konulacak.

Hazine Müsteşarlığı'ndan edinilen bilgiye göre, tüm yerel yönetimler arasında devlete en fazla borçlu olan İzmit Büyükşehir Belediyesi. 30 Nisan 2003 tarihi itibarıyla yapılan hesaplamaya göre, tüm belediyelerin Hazine'ye olan borçlarının toplamı 4.5 katrilyon.

Fatih ATİK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır