kapat
06.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Dosta düşmana karşı

Amerikalılar cuma günü tatil yaptı. Çünkü 4 Temmuz'du. Çünkü en büyük bayramları olan "Bağımsızlık Günü"nü kutluyorlardı

Karnavallar düzenlediler, havai fişek pırıltıları tüm ülkeyi aydınlattı ama hepsinin ardında gizlenen 'Hüzün' elle tutulacak kadar belirgindi

Amerika, önceki gün 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nü kutladı. Hatta sadece Amerika değil, Irak'ta görevde olan askerler de dahil dünya üzerindeki tüm ABD vatandaşları ülkenin bağımsızlığını kutladı. Başkan George W. Bush Dayton Wright Patterson hava üssünde 25 bin kişiye konuşarak dünyadaki zorbaları ve teröristleri uyardı ve "Afganistan ile Irak'a elde ettikleri zaferler nedeniyle ABD'lilerin gurur duymalarını" istedi. Bush, "Bugün zorba yönetim altında yaşayan ve özgürlük isteyen tüm insanların umudu ABD'dir" dedi.

New York Borsası da kutlamalar nedeniyle 4 Temmuz'da işlem yapmadı. Başkent Washington'da ise düzenlenen geçit törenine binlerce kişi katıldı. Virginia Arlington kentinde düzenlenen törenle 48 kişi ABD vatandaşlığına geçti. Ama bütün bunlar Amerikalılar'ın dosta düşmana yaptığı gösterişti aslında. Irak'ta "Özgürleştirme" adı altında yapılan müdahalenin ardından hâlâ halkla istenilen düzeyde ilişki kurulamaması, son dönemde ABD askerlerine yönelik pusularda yaralanan ve ölenler ve tabii ki Irak'ta evinden, sevdiğinden uzakta, zor şartlarda görev yapan askerler... Bütün bunların hepsi Amerika'lıların görkemli kutlamalarının, patlayan havai fişeklerin ardında saklı kaldı.

BAĞIMSIZLIK GÜNÜ'NDE ÖLÜM
Gözlerden uzakta, Irak'taki kutlamalarda ise ne havai fişekler ne de görkemli Amerikan usulü kutlamalar vardı. Sessizdiler. Ülkelerinde olsa sabahlara kadar içerek, sokaklarda dansederek kutlayacakları "Bağımsızlık Günü"nde buruktular. ABD birliklerine düzenlenen saldırılarda hayatlarını kaybeden arkadaşlarını düşünüyorlardı. Hatta 4 Temmuz'da da bir arkadaşları öldürülmüş, Irak'ta birlikte savaştıkları İngilizler bile olayı "ABD bağımsızlık gününe asker kaybederek girdi" diye yorumlamıştı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır