kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Cathy Yenge 3 kat fazla tehlikedeymiş

Çünkü yapılan araştırmaya göre, uzun seyahatlere çıkan Dünya Bankası çalışanlarının eşlerinin maruz kaldığı stres, diğer çalışan eşlerine göre 3 kat fazla

Eşleri sürekli seyahat eden kişilerin stres seviyesi çok yüksek oluyor; dolayısıyla stresin yol açtığı hastalıklara yakalanma riskleri de artıyor. Amerika'nın Washington eyaletindeki Dünya Bankası nezdinde bulunan Sağlık Hizmetleri kuruluşunun yaptığı araştırmaya göre bu durum, "Cathy Yenge"yi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü Dünya Bankası çalışanlarının eşlerinin maruz kaldığı stres, diğer çalışan eşlerine göre 3 kat daha fazla! Catherine Derviş'in eşi, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş de Dünya Bankası eski Başkan Yardımcısı'ydı.

Dr. Lennart Dimberg ve ekibinin araştırmasına göre, eşleri iş dolayısıyla sık sık seyahat eden kişiler, eşleri seyahat etmeyenlere göre 3 kat daha fazla stres yaşıyor. Dimberg, bunun nedenini şöyle açıklıyor: Aile düzeninin bozulması, yalnız kalma, ilgisizlik.

YILDA 4 UZUN GEZİ!
Dimberg, Dünya Bankası çalışanlarının yılda ortalama 4 uzun gezi yaptıklarını belirterek "Bu yüzden çalışanların eşleri, diğerlerine oranla 3 kat fazla stres yaşıyor. Dünya Bankası çalışanlarının eşlerinin psikolojik rahatsızlık nedeniyle tedavi ve sigorta başvurularının yüzde 16 daha fazla olduğunu belirledik" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır