kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Altın tepsi

F.Bahçe zirveye geldi. Sadece bir puan geride ve bu hafta kazanırsa ya lider olur, ya da ikinci... Fikstür avantajı da Fener'de. G.Saray'ın maçları zor. Şampiyonlar Ligi de var. Beşiktaş maçından sonra Roma'ya gidiyor. Dönüyor, Trabzon'a gidiyor. Trabzon için bütün senenin prestijini kurtaracağı maç. Beşiktaş, kupa da dahil, öyle veya böyle kazanıyor. Kalesinde gol pozisyonu görmüyor. Hem G.Saray hem de F.Bahçe ile oynayacak. Dolayısıyla fikstüre göre en avantajlısı Fener.

Ama bu üçlü içinde en kötü oynayanı da yine Fener. Kötü oynayarak elde edilen bir başarı var ortada. Ve bu noktadan sonra bir takım şampiyonluğu istiyorsa artık kötüsü, iyisi yok, sadece üç puana bakması lazım. İyi oynayıp yenilirseniz bir işe yaramaz. Kötü oyna, kazan; işe yarar. Fener gibi... Fener'in deplasmanlarından biri Beşiktaş ile. Şampiyon olmak istiyorsa kazanmalı. Ama bu maça kadar da puan kaybetmemeli. Artık şampiyonluk Fenerli oyuncuların ayaklarında.

Lorant'ın enterasan beyanatları var. "4 değil, 5 forvetle oynamak istiyorum" diyor. Topu iyi kullanan adamlarla baskılı futbol istiyor. Ama, isterseniz 7 forvet oynatın, bunların en az altısı top rakipteyken geri dönmek, defansa, orta sahaya yardım etmek mecburiyetinde. Bunu yapamazsanız, rakibe teslim olursunuz. 10 kişiyle Rize sizi perişan eder, bir sürü pozisyon yakalar. Bunu başka maçlarda da yaşadı Fener.

Ogün liberoya çekilsin
Bir antrenör takımının kalitesine, futbolcularının bilgi, beceri, fizik gücü ve dayanıklılığına göre takım kurar. Durup dururken 5 forvet, 7 forvet denmesi güzel de, tatbiki zor. Kendi ifadesine göre taktiği de oyuncuların kalitesi belirliyor. Bu da doğru. Hangi taktiği yapacak oyuncuların varsa onu uygularsın. Ama eğer oyuncuları koşturamazsan, geri döndüremezsen facia başlar. Bu yüzden Fener'in çok dikkatli takım çıkarması, elindeki kaliteye göre takımı düzgün kurması lazım. Şimdi Ümit Özat cezalı. Orada oynayacak tek adam Ogün. Çocuk, orta sahada perişan oluyor. Çok şeyler yapmak istiyor, başaramıyor. Boşuna yoruluyor. 5 forvetle oynarken orta sahaya hiçbir yardım gelmiyor. Belki takımın en çok koşan adamı Ogün. Ama takımın en kötü görüneni oluyor. Ogün'ün yeri artık belli olsun. Liberoda herkesten iyi oynar, tehlikeyi sezer, deneyimiyle ne zaman adama müdahele edeceğini çok iyi bilir, yanındakileri de idare eder. Ve en önemlisi diri kalır.

İleride 4-5 adamla oynarken, bunlardan geriye yardım gelmezse orta sahada beş ciğerli adam olsa ne yapar? Orta saha kalıyor Ogün ile Johnson'a veya Simao'ya... Bu iki adam hem 5-6 rakiple mücadele edecek, hem geriye yardıma koşacak, hem de ileridekilere gol pozisyonu hazırlayacak. Mümkün mü bu? Üstelik Simao fevkalade halsiz.

Fener bu fırsatı lüzumsuz kaprislerle kaçırmamalı elinden. Lorant için de büyük bir şans. Gelir gelmez rakipleri altın tepside sundu şampiyonluğu. Böyle şans ancak Türkiye'de verilir adama. Antalya maçını kimse kolay sanmasın. Küme düşmemeye oynuyor ve evinde son şanslarından birini kullanıyor. Varını yoğunu ortaya koyacaktır. Güzel oyun değil, 3 puan bekliyorum. Güzel oyun da olursa fevkalade olur.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır