kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Efes'in intiharı

Avrupa Ligi'nde evinde oynadığı iki maçı da kaybeden lacivert-beyazlılar Final Four şansını mucizelere bıraktı. Real karşısında stresini yenemeyen Efes'e Kambala'nın 23 sayısı yetmedi

Tarlac, Lopez, Streulens ve de Djordjevic gibi dört asından mahrum Real Madrid karşısında Efes Pilsen'i tanımak imkansızdı. Efes Pilsen'i tanımak diyorum ama kanımca lacivert-beyazlı basketbolcular dün gece zaten Abdi İpekçi'ye hiç gelmemişti! İki aydır basketbollerinin yükselişini övgü ile yorumladığımız Efes Pilsen'in Real Madrid karşısında hangi yönünü anlatacağımı bilemiyorum.

Savunmayı unuttular
Her şeye rağmen görevimizi yapalım önce savunmadan başlayalım. Efes Pilsenli oyuncular, rakipleri karşısında bütün bire birlerde mağlup oldular. Arkasından takım savunmasında yardımlaşmayı gerçekleştiremedikleri her Real hücumunda potalarında sayıyı gördüler.

Bu arada rakibin eski milli oyuncusu Herreros'u, ondan kısa Marcus Brown ile tutmaya kalmak büyük hataldı. Herreros'un 17 sayısı dünkü yenilgide çok etkili oldu. Herreros'u Alper ile tutmayı ancak maçın sonunda akıl etmeleri bir başka hataydı. Alper hem Herreros'u durdurdu hem de takım savunmasını ateşledi. Bu canlılık Efes Pilsen'e maçı da kazandırabilirdi ama süre yetmedi.

Rüya çabuk bitti
Hücuma gelince, onun da savunmadan farkı yoktu. Skoru yüklenen Marcus ve Kambala'ya topu zamanında geçirseler, ısrarla bu iki oyuncuyu arasalar samimiyetle söylüyorum bu kötü oyuna rağmen maçı da kazanabilirlerdi. Real'in bence Final Four şansı yok. Efes Pilsen için final four şansı bu maçın kazanılmasıyla orantılıydı. Ama zannediyorum bu yenilgi ile onu da bitirdiler.

Mehmet BATURALP



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır