kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Referandum olmaz

Yılmaz'ın "AB için referandum" talebine karşı: Ne kısır çatışmalar, ne erken seçim, ne referandum. Biz işimize bakalımSaddam'ın Yardımcısı'nın "Irak operasyonu Türkiye'yi böler" iddiasına karşı: Türkiye bölünmez, böldürtmeyiz...

Başbakan Bülent Ecevit, ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın "AB için referandum yapalım" önerisine dolaylı olarak yanıt vererek "Ne kısır çatışmalar, ne erken seçim, ne referandum. Biz işimize bakalım" dedi. Başbakan, Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Taha Yasin Ramazan'ın "Irak'a olası bir operasyonun Türkiye'yi böleceği" iddiasını da "Türkiye bölünmez, böldürtmeyiz hiçbir zaman" şeklinde yanıtladı.

Ecevit, dünkü DSP Grup Toplantısı'nda, ekonomideki son gelişmeleri de değerlendirdi. Ecevit, hükümetin gerçekleştirdiği reformlar sayesinde, ekonominin sağlam temellere dayanmaya başladığını, tüm uluslararası finans kuruluşlarıyla birlikte, IMF'nin de doğruladığını belirtti.

BAŞBAKAN'IN DİLİ SÜRÇTÜ
Ecevit, turizm gelirlerinde geçen yıla göre, yüzde 6.5 oranında bir artışın gerçekleştiğini belirterek, "Eğer sınır komşumuz Irak ile bir savaş ortamına girilmezse, bu yıl turizm gelirlerimizde, çok daha büyük bir artış beklenebilir. Irak ile bir savaş ortamına girilmesi durumunda ise, ekonomimiz, özellikle turizmimiz ağır bir darbe yiyebilir. Bu kaygımızı ABD'li dostlarımıza anlatıyoruz" dedi. Irak'a karşı gereksiz bir savaş açılması yerine, İsrail ile Filistin arasındaki hızla tırmanan savaşın sona erdirilmesi gerektiğini belirten Ecevit, dili sürçerek "Biz bölgemizde savaş değil, barış istiyoruz" yerine, "Biz bölgemizde barış değil, savaş istiyoruz" dedi. Grup toplantısının bitiminde, DSP'li görevliler, Ecevit'in cümlesinin doğru şeklinin yer aldığı konuşma metnini gazetecilere dağıttı.

Ecevit hükümetin devraldığı ağır mirasa, doğal afetlere karşın kalkınma yolunda sağlıklı adımlar atıldığını belirterek, ekonomideki olumlu gelişmelere örnekler verdi. Ecevit konuşmasını, bir anlamda Mesut Yılmaz'a yanıt olacak şekilde, "Ne kısır çatışmalar, ne erken seçim, ne referandum. Biz işimize bakalım" sözleriyle bitirdi.

IRAK'IN GÜCÜ YOK
Ecevit, partisinin grup toplantısına gelirken Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Taha Yasin Ramazan'ın olası bir Irak operasyonunda Türkiye'nin bölüneceği yolundaki sözlerini hatırlatan bir gazeteciye, "Bu konulara girmek istemiyorum. Türkiye bölünmez, hiçbir zaman böldürtmeyiz" karşılığını verdi. Irak yönetiminin kapılarını açmadığı ve izin vermediği takdirde, savaşın kaçınılmaz olup-olmayacağının sorulması üzerine Ecevit, şunları söyledi. "Bence kesinlikle gerekli değil. Bu savaş iddialarının, isteklerinin nedeni, Irak'ın iç durumu ile ilgili. Irak'ın şu anda, şu koşullar altında bölgede yeni bir huzursuzluk çıkarabilme gücü yoktur. O bakımından da bu konuda bir kaygı duymak gereksizdir."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır