kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Petrol köy' okula ve telefona kavuştu

Gökiçi köyünde bulunan petrol, beraberinde medeniyeti de getirdi. Türk Telekom arızalı hatları onardı, köy konteynırdan bozma bir okula kavuştu!

Turkiye'nin en kaliteli petrolünün bulunduğu Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Gökiçi köyünün başına talih kuşu kondu. Yarı dağlık bir bölge olan, ilçeye 25 km mesafedeki 250 nüfuslu köy petrolün ardından medeniyete kavuştu! Yaşayanların geçimlerini çoğunlukla tarım ve hayvancılıkla sürdürdüğü köyde Türk Telekom yıllar sonra arızalı hatları onarıp köylülerin telefon taleplerini kabul etti. Adı 'Petrol köy'e çıkan ve geleceğin Teksas'ı gözüyle bakılan Gökiçi köyünün mağdur durumunu fark eden yetkililer öncelikle köyün eğitim sorununu giderdi.

Hemen konteynırdan bozma prefabrik bir yapı getirildi ve köyün ortasına monte edildi. Böylelikle köyde okul yaşı geçen ve bu güne kadar okul yüzü görmeyen çocukların hemen eğitim ve öğrenim görebilmeleri sağlandı.

Önüne bir de bayrak dikilen bu yapı, petrolün yüzü suyu hürmetine iki günde tek derslikli okula dönüştürüldü. Daha bir hafta öncesine kadar okul yüzü görmeyen, yaşları 10'u aşmış 30 çocuk, aileleri tarafından okula kaydedildi. Bir süre önlüksüz okula giden fakir köy çocuklarının imdadına Ergani Milli Eğitim Müdürlüğü yetişti. Okula başlayan öğrencilere önlük hediye edildi.

KÖYLÜLER İLGİDEN MEMNUN
Köy Muhtarı Hacı Mehmet Tanoğlu "Petrol bulunmasaydı bunlar olur muydu bilmiyoruz. Ancak bu ilgi bizi oldukça şaşırttı" derken, köylüler kendilerine gösterilen ilgiden memnun. Köyde şimdi herkes petrolü konuşuyor. Köylüler petrol ile yatıp petrol ile kalkıyor.

Çobanlar bile petrol sahasına daha yakın olabilmek ve daha yakından görebilmek için köyün uzakta olan merasına değil de sahaya yakın yerde koyunlarını otlatmaya başladılar. Çevre köylüler ise Gökiçi köylülerini kıskanıyor. Diğer köylüler "Bir baksınlar belki bizim köyde de çıkar. Çıkarsa bizim ihtiyaçlarımız da bu sayede giderilir." diyorlar.

Mürsel ACAY



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır